Den sterkeste stormen noensinne har rammet over 12 millioner mennesker på Filippinene. Det er registrert over 4400 døde. I tillegg har tyfonen lagt store områder helt øde. Nesten to millioner mennesker er nå internt fordrevne, av disse er 789.000 barn. De ufattelige ødeleggelsene har etterlatt et enormt behov for nødhjelp. Folk trenger husly, vann, mat, medisiner og førstehjelp.

Kvelden søndag 24. november gjør vi et felles løft for Filippinene. Denne søndagen kan gjøre en forskjell. Fem organisasjoner og det norske folk går sammen om en stor dugnad.

Redd Barna, Norges Røde Kors, Unicef og Kirkens Nødhjelp har blitt med barnehjemsorganisasjonen Streelight og det filippinske miljøet i Norge for å arrangere stor dugnad for Filippinene. Det blir fakkeltog og støttekonsert med profilerte norske artister direkte på NRK1.

Alle kan delta

Fakkeltoget starter ved Jernbanetorget i Oslo, med oppmøte søndag 24. november kl 18.30. Etter fakkeltoget går teppet opp på Nationaltheatret for en støttekonsert med noen av våre fremste artister.

NRK-profilen Nadia Hasnaoui leder oss gjennom TV-konserten, med både de tunge historiene om de ufattelige ødeleggelsene, men også om håp og gjenoppbygging.

For mer informasjon om dugnaden – se dugnadens egne nettside.

Redd Barnas arbeid

Redd Barna har vært på Filippinene i 60 år. Nødhjelpsarbeidet på Filippinene er godt i gang med forsyninger og støtte til barn og deres familier.

Forrige helg landet fly nummer to med 100 tonn forsyninger - inkludert hjelpepakker for nyfødte barn, medisin og utstyr for å gi rent vann. Seks mobile helseklinikker med helseteam er operative. I tillegg kom et spesialistteam med helsepersonell, inkludert kirurger på plass forrige fredag. Spesialteamet skal blant annet behandle barn med akuttskader.

Redd Barna skal i løpet av de neste tre månedene nå ut til 500 000 personer med støtte til vann, mat, husly, beskyttelse, helse, sanitær og utdanning. En viktig del av arbeider er også å tilrettelegge for trygge leke- og læreområder for barna - les mer her.

Inntektene for dugnaden går til alle organisasjonene. Du kan være med å støtte arbeidet ved å ringe 820 44 001 eller sende en SMS til 2272, kodeord "DUGNAD".