Foto: Redd Barna/Jensen Walker
Den japanske arkitekten vil hjelpe barn i hjemlandet sitt, og selger nå bildene sine til inntekt for Redd Barnas arbeid i Japan.

Kazuhiko sier selv:
- Jeg vil gjerne fokusere på barn i Japan. De voksne har mulighet til å klare seg selv i en vanskelig situasjon, men ikke små barn. Så det er viktig for meg!

Til nå har den japanske arkitekten solgt bildene sine ved hjelp av facebook, og allerede samlet inn over kr 22 500 som er donert til Redd Barna, øremerket Japan. Mai Yoon, som driver et studio og butikk på Kampen i Oslo, sammen med Nora Doria, fikk ideen om at Kazuhiko kunne stille ut tegningene sine i studioet og nettbutikken deres. Butikken har mye håndlaget fra lokale designere, samt et godt utvalg av japansk design. Lørdag åpnet de salgsutstillingen, og etter to dager har de solgt bilder for 24 300 kr til inntekt for barn i Japan.

Kazuhiko Yamada sine bilder er fulle av humor og detaljer.

Humor og detaljer

Kazuhiko Yamada sine bilder har en humor og en detaljrikdom utenom det vanlige. Flere har ønsket at han skulle selge bildene sine før, men det var først etter katastrofen i Japan at Kazuhiko bestemte seg for å selge bildene.

- Jeg gjør det for å hjelpe barn i en vanskelig situasjon i hjemlandet mitt, sier Kazuhiko.

Du har mulighet til å kjøpe selve originalbildene for 3000 kr, eller en fargeprint av bildene for 300 kr. De som bor i Oslo, kan ta turen innom koselige Studio Kampen i Sonsgate 7 for å se bildene utstilt. Bildene vil henge her til 30. april. De som bor litt lenger unna, kan se og kjøpe bildene i nettbutikken.

- Vi i Kampen Studio ville hjelpe Kazuhiko Yamada med den fantastiske jobben han gjør, sier Mai Yoon.