Foto: Miles AS
– Vi nådde 21 x NOK 10 000, totalt NOK 210 000 i løpet av en arbeidsdag, sier Tom Georg Olsen i bedriften Miles AS.

– Det er kjempegøy å se hvor bra oppslutningen er. 21 av 23 spurte bedrifter har svart ja, så responsen har vært fantastisk, sier han.
 
Det var på jubileumstur med Miles AS Olsen fikk ideen til innsamlingen. Pengene vil uavkortet gå til Redd Barnas arbeid i Pakistan. Organisasjonen er en av de største hjelpeorganisasjonene på bakken i det flomrammede landet.

– Vi koste oss på turen. Så fikk jeg avisen The Guardian i fanget. Der sto det en veldig tankevekkende artikkel om situasjonen i Pakistan.  Jeg fikk dårlig samvittighet av tanken på hvor godt vi har det, mens andre lider i Pakistan. Hele livsgrunnlaget deres er borte, sier Olsen.

Han forteller at gjennom vel 20 år i IKT-bransjen i Bergen har han blitt kjent med mange flotte ledere og bedrifter. Han brukte onsdag forrige uke til å ringe ringt rundt til en del av dem, og av 23 telefoner fikk han 21 positive responser på tiltaket.

– Vi har altså nådd 21 x NOK 10 000, totalt NOK 210 000 i løpet av en arbeidsdag. Jeg er imponert over at alle, fra de små og lokale til de store og internasjonale bedriftene, klarte å fatte beslutningen så raskt, sier han stolt.

I bedriften Miles AS, som tok initiativet til innsamlingen, ble de ansatte så engasjert av innsamlingstiltaket, at de selv satte i gang en kronerulling blant de ansatte som nå er oppe i nesten 30 000 kroner.

Foto: Redd Barna
Qambar Clinic ligger i utkanten av Mingora i SWAT-dalen og støttes av Redd Barna.

Overveldet over resultatet

– Redd Barna setter stor pris på initiativet til Tom Georg Olsen i Miles AS i Bergen, og er svært glade og overveldet over resultatet dette har gitt. Når næringslivet går sammen på denne måten gir det fort store summer som har en enorm verdi for alle de barna og deres familier som mottar hjelp fra disse midlene, sier Tove Hauge markedssjef i Redd Barna. 

Redd Barna har vært til stede i Pakistan i mer enn 30 år, og har om lag 1200 hjelpearbeidere der som nå jobber på spreng. Redd Barna deler ut telt til hjemløse familier. Mat, vann og hygieniske artikler deles også ut, og legeteam er sendt inn i vanskelig tilgjengelige områder. Siden begynnelsen av forrige uke har Redd Barna etablert trygge lekeområder for barn for å normalisere barnas hverdag.