For 23 år siden, den 20. november 1989 ble FNs barnekonvensjon enstemmig vedtatt i FN. Barnekonvensjonen gir hvert enkelt barn under 18 år et særlig menneskerettighetsvern.

Redd Barna har gleden av å invitere til feiring av barnekonvensjonens bursdag tirsdag 20. november. Vi feirer foran Stortinget (Løvebakken) fra klokken 13.00 til 16.00.

Barnekonvensjonen er alle barns rettigheter

Barnekonvensjonen gjelder for alle barn i Norge, også barn som har kommet til Norge for å søke om asyl. Med kampanjen Først og fremst barn vil Redd Barna sette fokus på at barn som søker asyl i Norge, først og fremst er barn, med de samme behovene og rettighetene som norske barn. Dette ønsker vi å markere med bursdagsfeiring av alle barns rettigheter.

Foto: Redd Barna/Sylvia Jacobsen
Alle bursdagsgjestene vil kunne boltre seg i et utendørs ballrom.

Politikere i ballhav

Utenom de vanlige bursdagselementene som kake, ballonger og barn, vil alle bursdagsgjester kunne boltre seg i et utendørs ballrom hvor man kan ha det gøy og bli kjent med noen man ikke kjenner fra før.  Barneministeren og representanter for Stortinget er blant noen av de spesielt inviterte gjestene som vil møte opp for å feire barnekonvensjonen og for å bli bedre kjent med noen av de barna som har kommet til Norge for å søke om asyl.

Alle barn har rett til å bli sett

I tillegg til arrangementet som finner sted utenfor Stortinget i Oslo vil det være flere store og små arrangementer rundt om i hele landet og ikke minst på opptil hundre barneskoler landet over. I forkant av denne dagen har vi lagd et undervisningsopplegg til barneskoler hvor barna kan lære mer om barnekonvensjonen og hvilke rettigheter som blir innfridd og hvilke som for noen barn ikke alltid blir innfridd. Opplegget finner dere her. Alle barna som er med på opplegget vil også få en egen Redd Barna-refleks med påskriften ”Alle barn har rett til å bli sett” og kampanjelogoen til Først og fremst barn-kampanjen.

Vi håper at du vil ta turen innom vår bursdagsfeiring for å feire alle barns rettigheter!

I forbindelse med Barnekonvensjonens bursdag har vi laget et undervisningsopplegg du kan finne her >