Foto: Redd Barna
Eyerusalem (16) bruker flittig biblioteket i slumbydelen der hun bor. ─ Jeg liker stillheten her, sier hun. Målet hennes er å bli lærer.

Dette biblioteket, som også huser et ungdomssenter, er bygd av Love for Children Organization (LCO) med økonomisk støtte fra Redd Barna og innsats fra innbyggerne i bydelen. Gjennomsnittlig bruker rundt hundre barn og unge biblioteket hver dag.

Ivrig bibliotekbruker

Eyerusalem Gebrehana (16) vil gjerne bli lærer og er en av de ivrigste brukerne av biblioteket og ungdomssenteret. ─ Jeg går i 9. klasse og bruker biblioteket regelmessig. Der har jeg tilgang til alle bøkene på mitt klassetrinn, referansemateriell og også skjønnlitteratur. Det er helt ideelt. Hjemme er det vanskelig å konsentrere seg, for det er så bråkete der. Jeg er også medlem av en bibliotekklubb på skolen min, forteller Eyerusalem.

Dekker stort behov

For noen år siden ønsket barn i denne bydelen seg et bibliotek over alt i verden. De fleste familiene bor trangt i små hus og skur som ligger tett i tett, og barna hadde problemer med å få ro til å gjøre leksene sine hjemme. Nå tar barna det som en selvfølge at de kan gjøre skolearbeid i fred og ro på biblioteket.

I eksamenssesongen er lesesalen på biblioteket overfylt av ivrige eksamenskandidater. Siden det finnes bøker her som dekker mange nivåer, brukes biblioteket også av barn og unge fra andre bydeler.