Foto: Redd Barna/ Jon Wang
Festkomiteen består av åtte ekstremt engasjerte og ivrige elever fra Sagene skole. De har de siste to månedene jobbet med å få på plass innholdet i fredsprisfesten, artistene, media, og ikke minst forberedt seg på å være gode verter og programledere

- Vi har jo denne festen for å hedre og feire de tre fantastiske kvinnene. De er utrolig modige, og det er derfor viktig å vise dem at vi bryr oss, sier Vetle. Han er en av åtte 7.-klassinger fra Sagene skole i Oslo som utgjør festkomiteen som har fått bestemme innholdet i årets store ”happening”.

- Barn kan utrette noe. Med denne festen så håper vi også å vise at barn er like viktige å høre på som voksne, sier Anne, også hun i komiteen.

Populært innslag

Redd Barnas fredsprisfest er blitt et fast og svært populært innslag på den store Nobeldagen i Oslo hver 10. desember. Vanligvis holdes det utendørskonsert for tusenvis av barn. Fordi årets fest er på en lørdag skjer fredsprisfesten inne på Nobels Fredssenter. 200 barn fra Oslo og omegn er invitert. Hensikten med festen er, ifølge festkomiteen, å hedre fredsprisvinnerne, vise at barn bryr seg om fred, og sørge for at barn blir hørt.

- Elevene har en veldig sterk rettferdighetssans og synes fredsprisvinnerne i år er modige som har tatt ansvar for å få slutt på konflikten i landene de kommer fra, sier generalsekretær i Redd Barna Tove R. Wang. I tillegg til vinnerne kommer HKH Kronprinsesse Mette-Marit, Oslos ordfører Fabian Stang, representanter for Nobelkomiteen og ikke minst flere norske artister.

Barna lager festen

Årets festkomité består av åtte ekstremt engasjerte og ivrige elever fra Sagene skole. De har de siste to månedene jobbet med å få på plass innholdet i fredsprisfesten, artistene, media, og ikke minst forberedt seg på å være gode verter og programledere.

- Det er vi som bestemmer alt. De voksne tar de alvorlige avgjørelsene bare, resten er opp til oss, sier Anisha.

- Det var for eksempel vi som bestemte at barna skulle sitte under festen og ikke stå, legger Martin til. - Og det var vi som bestemte hvordan scenen skulle se ut, sier Andrea.
- Alle artistene er det også vi som har sørget for, sier Joachim.

Foto: Redd Barna/ Mai Simonsen
Det var god stemning på ordførerns kontor. Ordføreren selv gleder seg masse til Redd Barnas fredsprisfest.

Ordfører Fabian Stang kommer

Hvert år besøker festkomiteen ordfører Fabian Stang for å invitere ham til festen.

- I år er festen inne på Nobels Fredssenter. Det er mange norske artister som kommer, fredsprisvinnerne kommer, kronprinsesse Mette-Marit kommer og kanskje du kommer? spør Vetle.

- Klart jeg kommer, det blir kjempebra, svarer Stang, som gjerne vil vite hvilke artister som kommer.

- Dreamon, Jonas Alaska, danserne i KingWings Crew kommer og mange flere, svarer Alva.

- Det kommer til å bli en superbra fest. Jeg gleder meg masse, sier Stang. Men det er en viktig ting som barna har fått i oppgave å formidle.

- Men du, vi er skikkelig lei for at det nok ikke blir tid til noe intervju med deg fra scenen, sier Anne.

- Det er av de slag livet gir, sier ordføreren tappert, mens han følger festkomiteen ut i garderoben.

På lørdag kan man se festen Live her på www.reddbarna.no. For mer informasjon kontakt kampanje- og medierådgiver Mai Simonsen, 90952645, mai.simonsen@reddbarna.no