Generalsekretær i Redd Barna, Tove R. Wang, møtte i går syriske flyktningbarn på ett av Redd Barnas trygge lekeområder i Jordan. Antall syriske flyktninger tredoblet siden august. Antall syriske flyktninger har nådd 465 000, hvorav halvparten er barn. De humanitære behovene øker, mens kun halvparten av pengene som trengs for å dekke flyktningens behov er dekket.

Foto: Redd Barna/Jenny Bloxham
– Kulden forverrer barnas sårbarhet. Barna er spesielt utsatt fordi de ikke har varme klær og sover ute i fuktige og kalde omgivelser. De har ikke tilgang på varmt vann og barn er ikke i stand til å ha god hygiene, noe som igjen fører til at de er mer utsatt for sykdommer, sier generalsekretær i Redd Barna Tove R. Wang. I går besøkte hun flyktningleiren Zaatari i Jordan.

Tove R. Wang møtte Rami (11) på en av Redd Barnas trygge lekeområder. - Mine to yngste brødre kan ikke i mange ord, men når det blir kaldt sier de "kaldt". De kan si mamma, pappa og kaldt, sier Rami. Han har bodd i Zaatari flyktningleir i Jordan i to måneder. Rundt 40 000 mennesker bor nå i denne leiren.

Foto: Redd Barna/Jenny Bloxham
– Når det regner ute, kjenner du hvor kaldt det er. Det er vanskelig for oss og det er lett å bli syk når du fryser konstant, sier Rami (11), som bor i et telt i en flyktningleir i Jordan.
Foto: Redd Barna
Jordan
Foto: Redd Barna/Jenny Bloxham
Svært mange barn har sett og opplevd grusomheter i krigen i Syria. Det er mange konflikter der barn blir sterkt rammet, men man skal lete lenge etter en konflikt der barn blir brukt slik som i Syria. Etter krigen må bygningene som er bombet i stykker gjenoppbygges, men det aller viktigste er å reparere sårene inni hvert barn. Dette gjør Redd Barna noe med. Bildet viser Redd Barnas generalsekretær på besøk i ett av våre trygge lekeområder i Jordan.