Foto: Redd Barna/Jacob Maentz
Barna pyntet juletreet med tegninger og beskjeder til julenissen på det trygge lekeområdet i Estancia.

To måneder etter Haiyan lever fortsatt 4.1 millioner mennesker uten noe hjem å gå til. Mange av de evakuerte familiene tilbrakte høytiden i skolebygninger og midlertidige hjem når julefreden senket seg andre steder i verden.

I Redd Barnas trygge lekeområder ble juledagene utnyttet til å gi barna en ekstra pause, med leker, spill og aktiviteter for de tyfonrammede barna. Flere skrev også ønsker til julenissen.

- Vi gjør det vi kan for å gi barna grunnleggende ting som mat, ly og en sjanse til å lære i midlertidige skoler, sier Redd Barnas landdirektør på Filippinene, Ned Olney.

- Julen har vært vanskelig for disse barna, særlig de som mistet hjem og familiemedlemmer under tyfonen. Vi ville bruke anledningen til å gjøre noe spesielt for dem.

Juleønske: Reparert håp og natur

Foto: Redd Barna/Jacob Maentz
Eugene (12) gledet seg til julefest, fordi han ikke hadde forventet noen form for feiring i år.

11 år gamle Romulo er blant barna som nå bor i klasserom. Vanligvis ser han etter tre yngre søsken for foreldrene sine, som innebærer mye ansvar.

- Jeg ønsker meg skolesaker til jul. Alt, unntatt naturfagboken min, ble ødelagt under tyfonen. Vi bor i klasserom nå, det er ikke hjemme. Men reiser vi hjem, blir vi syke på grunn av oljesølet, forteller han.

- Til jul ønsker jeg at naturen og håpet blir reparert på Filippinene, sier 12 år gamle Eugene. Han bor på et evakueringssenter med familien sin.

- Jeg liker å komme til Redd Barnas trygge lekeområder, fordi vi lærer mye her - jeg er glad for at dere er her. Jeg har gledet meg til julefesten, fordi jeg trodde ikke det ble noe julefeiring i år. Det morsomste var å tenne alle lysene og lage ord av dem, forteller Eugene.

Foto: Redd Barna/Jacob Maentz
Over 200 barn tilknyttet de trygge lekeområdene i byen Estancia deltok i julefeiringen, som ble avholdt i en av skolene som nå bli brukt som evakueringssenter.
Foto: Redd Barna/Jacob Maentz
Redd Barna har nådd over 170 000 mennesker gjennom nødhjelpsoperasjonen på Filippinene etter Haiyan. I Estancia, der bildene er tatt, mistet befolkningen tilgang til rent vann og sanitære fasiliteter, hus og hjem og mat i tillegg til at byen har møtt store utfordringer med barns sikkerhet og tilgang til skole etter tyfonen.
Foto: Redd Barna/Jacob Maentz
Barna hengte juleønskene sine på treet.
Foto: Redd Barna/Jacob Maentz
Beskjed fra en familie på evakueringssenteret i Estancia, Filippinene. Redd Barnas landdirektør Ned Olney vil også bruke anledningen til å takke alle som har bidratt til å muliggjøre denne nødhjelpsresponsen.