Flere av bidragene ble til en bok. Den er nå overlevert til hver eneste politiker som sitter på Stortinget.

Du kan bla i boken her: 

- Barn skal få være barn

I oktober møtte vi Nicholas Wilkinson (SV) og Tuva Moflag (Ap). Begge to lovte at de skulle kjempe for barn på flukt mens de sitter på Stortinget.

Foto: Frida Marie Grande

– For meg er dette en fantastisk bok, fordi man snakker om viktigheten med en trygg barndom, det å ha en god start på livet. Uansett om barn flykter eller ei, så skal barn få lov til å være barn, og ha de samme rettighetene, sa Nicholas Wilkinson (SV) til Utrop da han mottok boken.

I september møtte vi Torger Knag Fylkesnes i SV og Jens Johan Hjort i Høyre.

– Jeg føler at vinden er i ferd med å snu i denne saken, og det haster, sa Fylkesnes da han møtte Redd Barna i Tromsø.

- 500 barn sitter i dag på mottak og venter på å bli sent ut av landet. 180 barn rømte i fjor fra norske mottak, og jeg håper Jens Johan Hjort klarer å få med seg Høyre i denne saken. Det er en fin anledning for stortingsflertallet til nå å snu allerede i høst og avslutte bruken av midlertidig opphold for enslige mindreårige som kommer til Norge, sa han.

En lykkelig barndom skulle vært en menneskerett, poengterte Jens Johan Hjort.

- Men det er dessverre ikke slik, og mange barn opplever krig, sult og forfølgelse, sa han til Framtid i nord.

Daniel leverte årets viktigste julegave
Siden vi ikke rakk å møte alle stortingspolitikerne i person, fikk vi hjelp av barneambassadør Daniel til å levere mange av bøkene i èn juleleveranse.

Se hvordan det gikk her:

Veien videre
Vil du være med på å kjempe for barn på flukt? Redd Barna jobber for barn på flukt sine rettigheter hver eneste dag. Hvis du vil bidra, kan du blant annet: