Foto: Privat
Julian, Matias og Vilja solgte boller, kake og vafler til inntekt for Redd Barnas arbeid på Haiti i Birkelunden i Oslo på lørdag. Den flinke trioen samlet inn 1875 kroner. Tusen takk for den flotte innsatsen!

Julian, Matias og Vilja er tre gode naboer på seks og sju år som syntes veldig synd på barna i Haiti. For å hjelpe disse solgte de boller, kake og vafler i Birkelunden i Oslo på lørdag. Den flinke trioen samlet inn 1875 kroner, som de har gitt til Redd Barna.

Mange barn og voksne over hele Norge har gjort som Julian, Matias og Vilja. I helgen har Redd Barna sendt ut tusenvis av SMS-meldinger med oppfordring om å betale 200 kroner ved å ringe givertelefonen vår. Så langt har hele 31 000 personer ringt inn.

– Dette er en fantastisk respons, og mange har tatt oppfordringen om å sende meldingen videre til familie og venner. Alle bidrag utgjør en enorm forskjell for barna på Haiti, sier generalsekretær Tove R. Wang.

Hydro gir 500 000 kroner

Foto: Privat
Oppdal 2. Speidergruppe gjennomførte lørdag en spontan innsamlingsaksjon for de mange rammede på Haiti. Det ble 11 694 kroner til Redd Barna.

På mandag mottok vi 500 000 kroner fra vår hovedsamarbeidspartner Hydro til støtte for Redd Barnas arbeid i Haiti.

– Redd Barna gjør en viktig jobb med å redde liv og sikre mat, medisiner og beskyttelse for dem som er rammet av jordskjelvkatastrofen på Haiti. Hydro støtter derfor Redd Barnas hjelpearbeid, og har oppfordret alle selskapets ansatte til å gi egne bidrag, sier Hydros kommunikasjonsdirektør Inger Sethov.

– En stor takk til Hydro. Vi håper nå at også flere bedrifter ønsker å bidra, sier generalsekretær Tove R. Wang.

Bøsseaksjon over hele landet

Over 300 frivillige rundt om i landet har gått med bøsser i helgen. I Bergen fikk medlemmene lov til å stå med bøsser inne i Bergen Kino. 25 barn fra Karuss skole i Kristiansand gjennomførte en bøsseaksjon lørdag formiddag, og på søndag spente noen studenter i Trondheim på seg ski og gikk inn til turisthytter i Bymarka i Trondheim, hvor de samlet inn penger.

Foto: Norges Håndballforbund/Kirsten Birkeland
Det norske herrehåndballandslaget som nå spiler i EM har donert en signert spillerdrakt til Redd Barnas auksjon på QXL til inntekt for barna på Haiti.

– Medlemsapparatet i Redd Barna har satt i gang en rekke aksjoner i hele Norge for å samle penger til Haiti, sier leder for Norgesprogrammet Marianne Borgen.

Den første gruppen medlemmer startet innsamling fredag ettermiddag i Oslo, og givergleden har vært stor.

Konserter og innsamlingsstunt

Gjennom en spontanaksjon noen timer på lørdag samlet 20 speidere i Oppdal 2. speidergruppe inn 23 190 kroner til de jordskjelvrammede på Haiti. Pengene skal kanaliseres via Kirkens Nødhjelp og Redd Barna.

– Dette er bare begynnelsen. Vi er blitt informert om at det arrangeres konsert med Gatas Parlament på Isak kulturhus i Trondheim førstkommende lørdag klokken 20.00. De vil ha en innsamlingsaksjon under konserten. Russen på Voss ønsker å gå i gang med konsert til inntekt for barna på Haiti. Høgskolen i Lillehammer skal ha innsamlingsaksjon og det er mange som vil ha bøsser i butikkene eller på kontorene sine. Det er utrolig hyggelig at mange velger å bidra på sin måte, sier Marianne Borgen.