Foto: Getty Images/Veejay Villafranca
Redd Barna er i gang med nødhjelpen til de flomrammede familiene på Filippinene.

Til sammen 1,9 millioner mennesker er rammet av flommen på Filippinene. Av dem er 1,1 millioner beregnet å være barn.

– Våre team har vært ute i flomvannet for å få oversikt over hvilken form for hjelp de rammede familiene trenger aller mest. Vi trenger den informasjonen for å kunne trappe opp nødhjelpen vår til barna på beste måte. Tusener har søkt ly i evakueringssentre og har et desperat behov for varme klær, tepper, rent vann og såpe. Dette er ekstra viktig for de yngste barna, som er mest sårbare, sier Redd Barnas landdirektør på Filippinene Anne Lindenfors.

Redd Barna har ferdigpakkede esker med nødhjelpsutstyr klare på lager for å kunne komme raskt i gang med hjelpen så fort en flom eller annen naturkatastrofe rammer Filippinene.

Nødhjelpen er i gang

Derfor er vi allerede i gang med å dele ut det barna og deres familier trenger aller mest. I dag startet arbeidet med å dele ut 1500 pakker med hygieniske artikler og 1500 pakker med husholdningsartikler og tepper til de hardest rammede familiene.   

Redd Barna har jobbet på Filippinene siden 1981. I 2009 drev vi en stor nødhjelpsoperasjon for å hjelpe de som ble rammet av tyfonen Ketsana, og senest i fjor ga vi nødhjelp etter tyfonen Washi.

I tillegg til Manila er byene Parañaque, Taguig, Makati, Marikina, Mandaluyong, San Juan, Pasay, Quezon, Valenzuela og Pasig oversvømte. I tillegg er andre byer og provinser som Cavite, Bulacan, Laguna, Rizal, Las Pinas, Bataan, Pangasinan, La Union, Benguet, Pampanga og Nueva Ecija rammet av intenst regn og kraftig flom.