Redd Barna får 10 000 kroner fra DVD-salget av filmen "Yohan barnevandreren".

Tolv år gamle Gisle Håkon Arntzen fra Stabekk vant konkurransen, og får overlevere pengene til Redd Barna.

Nordisk Film Distribusjon, som i november lanserte filmen ”Yohan barnevandrer” på DVD, utlyste en konkurranse på sol.no der barn kunne få gi en gave til Redd Barna. Konkurransen gikk ut på å lage en begrunnelse for hvorfor Redd Barna burde få penger til arbeidet for barn i verden. Gisle Håkon vant konkurransen med denne begrunnelsen:

”Jeg heter Gisle og er snart tolv år. Jeg så ”Yohan barnevandrer” på Sandvika Kino for en stund siden og etterpå fikk det meg til å tenke på at vi barna i Norge har det veldig bra. Det er fint at noen lager filmer som gjør at norske barn ser hvordan andre barn kan ha det i andre land. Vi slipper å tenke på om vi får mat i morgen eller om noen ikke passer på oss. Det er så trist å se på Nyhetene på TV2 og all krigen som barn er med i. Jeg får ofte tårer i øynene og tenker mye på dem når jeg legger meg. Mamma pleier å fortelle at det er sånn mange steder i verden, og at det er veldig urettferdig men at vi kan hjelpe ved å gi klær og penger til mennesker som vil hjelpe dem. Jeg vil gjerne gi penger til Redd Barna for å hjelpe barn som ikke har den tryggheten jeg og mine søsken og mange andre i Norge har.”

Rørt og imponert

Generalsekretær i Redd Barna, Tove R. Wang, er imponert over refleksjonene til 12-åringen fra Stabekk.

Gisle Håkon Arntzen vant konkurransen til Nordisk Film Distribusjon.

– Jeg blir rørt av å lese dette. Vi er heldige i Redd Barna som får innsyn i barns tanker på denne måten. Jeg er imponert over at Gisle tenker slik, og vi er veldig glade for gaven fra ham, sier Wang.

– Viktig tema

Catrin Gundersen i Nordisk Film Distribusjon er veldig glad for engasjementet fra barna som var med på konkurransen.

– Filmer som ”Yohan barnevandrer” setter fokus på et veldig viktig tema og minner oss på at det ikke er mer enn litt over 100 år siden barnevandring fortsatt fant sted i Norge. Selv om dette ikke er tilfelle den dag i dag, finnes det fortsatt mange barn som dessverre ikke har de samme privilegiene som oss, og Redd Barna gjør et ekstremt viktig arbeid i forhold til disse, sier hun.

Gundersen forteller at Nordisk Film Distribusjon hadde lyst til å gi et bidrag til Redd Barnas arbeid i forbindelse med DVD-lanseringen av ”Yohan barnevandrer”, og de ville involvere barn i gaven.

– Vi syntes det å gi et barn muligheten til å hjelpe andre barn var en fin måte. Vi har fått inn masse flotte bidrag som viser at det finnes mange engasjerte barn der ute, sier hun.

Produsenten og regissøren av ”Yohan barnevandrer”, som ble lansert på kino i fjor vår, har hele året jobbet med aktiviteter og innsamling til Redd Barna, som de synes gjør et godt arbeid for barn som er i lignende situasjoner som gutten Yohan er i filmen.

Les mer om lanseringen av filmen her>