Foto: Redd Barna
Over 32.000 underskrifter ble overlevert fra Redd Barna til FNs spesialutsending Lakhdar Brahimi før fredsforhandlingene.

Fredag ble forhandlingene mellom partene i krigen i Syria avsluttet – uten at de kom til enighet om fri passasje for nødhjelp.

Redd Barna krevde i forkant av møtet en stopp i blokkering av nødhjelp til de som trenger det inne i Syria, i tillegg til stopp i angrep på skoler og sykehus og bruk av eksplosive våpen der folk bor.

Bare i Norge fikk Norge støtte fra rundt 13 000 nordmenn, som signerte kravene, sammen med blant annet utenriksminister Børge Brende.

Les om Redd Barnas krav her.

- En tragedie for barn

Foto: Hedinn Halldorsson / Redd Barna
Aya (10) har flyktet fra Syria til flyktningleiren Za'atari i Jordan. Lite tyder på at hun kan vende tilbake med det første.

Partene har imidlertid vært steile, og det har ikke engang vært mulig å oppnå enighet om fri passasje for hjelpesendinger, for eksempel til den beleirede byen Homs.

– Nødhjelp slipper fortsatt ikke til mange steder i Syria. Dette er en tragedie for syriske barn, sier generalsekretær i Redd Barna, Tove R. Wang.

Redd Barna krever nå at FNs sikkerhetsråd umiddelbart får på plass en resolusjon med krav om full og uhindret tilgang til å gi nødhjelp til hele Syria.

«Hvor lenge må barn sulte?»

Representanter fra det syriske regimet og eksilopposisjonen går nå hver til sitt, men har planer om å møtes til en ny runde ved forhandlingsbordet 10. februar.

- Jeg håper at vi i neste runde, når vi kommer tilbake, vil være i stand til ha mer strukturerte diskusjoner, sa FNs spesialutsending til Syria Lakhdar Brahimi til NTB.

Onsdag skrev Dagbladet om hvordan sivilbefolkningen lider inne i den palestinske leiren Yarmouk i hovedstaden Damaskus.

Redd Barna krever sammen med flere andre organisasjoner tilgang til å gi livreddende humanitær hjelp til Yarmouk, og til resten av landet.

«Hvor lenge kan barn sulte? Hvor mange lenger må kvinner dø i barsel på grunn av mangel på medisinsk behandling?» spør FN-organisasjonen UNWRA.

Les mer om kampanjen her.