Foto: Eduardo Lima/Redd Barna
To år gamle Amjad sitter sammen sin 15 dager gamle søster, Samer, i rommet de bor nord i Libanon. De har flyktet sammen med moren sin, Lina (20). På grunn av krigen ble hun tvunget til å føde hjemme der de bodde i Syria, med hjelp av en jordmor i nabolaget. Hun var bekymret for sitt nyfødte barn, men bestemte seg til å flykte fra borgerkrigen. Redd Barna har gitt den lille familien en nyfødtpakke, sko og klær.
Foto: Redd Barna
– Barna har ikke tilgang på varmt vann og barn er ikke i stand til å ha god hygiene, noe som igjen fører til at de er mer utsatt for sykdommer. Generalsekretær i Redd Barna, Tove R. Wang, ber det internasjonale samfunnet om å prioritere finansering av flyktningens økende humanitære behov. På bildet deler Redd Barna i Libanon ut pakker til nyfødte og husholdingsutstyr.
Foto: Mohamad Al Asmar/Redd Barna
I desember åpnet Redd Barna ”Regnbuen barnehage” i flyktningleiren Zaatari i Jordan. Den første barnehagen for de mer enn 40 000 syriske flykningene i leiren, hvorav halvparten er barn. Skole normaliserer barnas hverdag og gir dem fremtidshåp.
Foto: Redd Barna/Diaa Malaeb
Krigen i Syria har drevet over 650 000 mennesker på flukt. Den humanitære situasjonen i Syria er allerede katastrofal og den er helt klart i ferd med å bli verre. Bildet viser en av Redd Barnas minibusser som tar med seg syriske flyktningbarn til et midlertidig skoletilbud.
Foto: Jenny Bloxham/Redd Barna
– Krigen i Syria er en krig mot barn. Syriske barn har vært utsatt for ufattelige, grusomme voldshandlinger. Barna trenger sårt hjelp og oppfølging for å komme seg igjennom de sjokkerende opplevelsene, sier Redd Barnas generalsekretær Tove R. Wang. Før jul besøkte hun ett av Redd Barnas 57 trygge lekeområder. Lekeområdene er med på å normalisere hverdagen til tusenvis av traumatiserte barn.
Foto: Redd Barna/Luca Kleve-Ruud
Balbeek, Beka-dalen. Inaz (2 mnd) sover sammen med sine fettere.Krigen i Syria fortsetter med full styrke og antall flyktninger til nabolandene er økende. Høykommissæren for flyktninger er ikke optimistisk for utviklingen i Syria og tror den kan forverres ytterligere. Redd Barna deler blant annet ut vinterklær, verdisedler, hygienepakker, driver ernæringsprogram og deler ut mat. Bildet viser Inaz (2 mnd i Balbeek, Beka-dalen i Libanon.