Foto: Redd Barna/ Mai Simonsen
Selma (12) har på vegne av årets festkomité bakt cupcakes med blå høyre-topping til ordfører Fabian Stang.

- Nå begynner jeg å bli litt nervøs jeg, men det går sikkert over når jeg kommer inn til Fabian. Har jo bakt cupcakes med blå høyre-topping. Må jo bare satse på at han liker dem, sier Selma (12) utenfor ordførerens kontor. 

- Det er ikke noe å være nervøs for. Vi må bare være oss selv, sier skolekameraten Njård (12).

En fredsprisfest laget av barn, for barn

Redd Barnas fredsprisfest er en fest laget av barn, for barn. Selma og Njård er to av barna i årets festkomité. Komiteen består av fem elever fra Sagene og fem elever fra Kampen skoler. De har allerede hatt tre møter for å planlegge festen.

- Det vi vet så langt er at fredsprisvinnerne kommer, mange kule artister og så er det mye annet gøy som skal skje. Jeg kan røpe at sangeren Truls og danserne i Kingswings Crew er noen av de som stiller opp på festen vår, sier en stolt Hana (12) til ordføreren som tydelig liker det han hører.

- Ja, og så vil fredsprisvinnerne være hos oss i 15 minutter, legger Even (12) til – og vi skal ha et superbra program klart, til når de kommer.

Ordfører Stang er raskt ute med å gi råd om hvor viktig det er å ta godt vare på gjestene.
- Kanskje er de litt tørste, eller trenger å bruke fasilitetene. Det er viktig å tenke på de små tingene i tillegg til alt det gøyale dere planlegger skal skje, sier Stang.

Festkomiteen ser på hverandre og Hauk (12) legger til at det var noe de ikke hadde tenkt på, men at de skal ta det med på neste planleggingsmøte.

 

Foto: Redd Barna/Mai Simonsen
Njård (12) lurer på om ordføreren kan hjelpe til ved å spre lenken der festen sendes live 10. desember www.reddbarna.no/fredsprisfesten

Alle i Norge kan se festen LIVE

Før alle skal reise seg, stiller Njård (12) et viktig spørsmål:

- Fabian, kunne du hjelpe oss å få mange til å se på festen som sendes live på www.reddbarna.no/fredsprisfesten den 10. Desember fra kl. 11.00-12.00? Kan du spre denne linken til alle dine venner og bekjente?

- Ja det må jeg jo kunne klare å gjøre, svarer Stang.

Både ordføreren og festkomiteen gleder seg veldig til festen. Festkomiteen takker pent for seg og rusler fornøyd ut av ordførerens kontor.

Les mer om Redd Barnas fredsprisfest her.