På markedet «La Terminal» (som betyr «terminalen») i Guatemala City kryr det av barn. De fleste av dem er her ikke for fornøyelsen skyld. De jobber for å kunne brødfø familien sin, ofte på bekostning av skolegangen.

Foto: Redd Barna
Klasserommet ligger inne på markedet "La terminal", noe som gjør det mulig for barna som jobber her å få en utdanning.

Med store sosiale forskjeller og mange skoler som er langt borte risikerer mange barn ikke å få noe skolegang i det hele tatt. Derfor får barna nå mulighet til å gå på skole, midt inne på det kaotiske markedet.

– Vi har bygget klasserom her inne på markedet fordi barna som jobber her ikke kan bevege seg vekk fra markedsplassen, forteller Lenina, som er leder i organisasjonen PENNAT (Programa Educativo del Niño, Niñas y Adolecente Trabajador).

Organisasjonen ble startet for 17 år siden, og Redd Barna har i en årrekke samarbeidet med dem for å gi barna i det som er et av verdens 10 fattigste land en utdanning.

Les mer om PENNATs arbeid her.

Lever med vold

Foto: Redd Barna
"Si nei til vold" står det på tegningen laget av en av elevene på Redd Barnas skoleprosjekt.

Arbeidet for å gi barn i Guatemala en trygg utdanning, uten fare for vold, støttes i år av Operasjon Dagsverk, som går av stabelen 31. oktober.

De siste årene er over 6000 tenåringer drept i et av verdens farligste områder. Gjennom OD 2013 vil 15 000 ungdommer ved 70 skoler i Guatemala, Mexico og Honduras få god og trygg utdanning.

Slik kan du gi jobb til ungdom på Operasjon Dagsverk.  

For flere av barna som bor eller jobber på «La terminal» er vold og drap noe de lever med tett på kroppen. Mange av dem forteller at de har sett drap mer enn én gang.

Lenina i PENNAT forteller hvordan Guatemala har blitt mer voldelig, blant annet på grunn av korrupsjon, fattigdom og økende sosiale forskjeller.

– Vi er nødt til å sørge for å gi barna utdanning, slik at de kan bryte ut av denne voldsspiralen, forteller Lenina.

Se video fra livet på «La terminal» her.