Foto: Redd Barna
Redd Barna har arbeidet på Filippinene siden 1981 og har flere tiår med erfaring med å respondere på nødhjelpssituasjoner i landet. Vi hadde omfattende nødhjelpsoperasjoner etter tyfonen Washi i 2011 og etter tyfonen Ketsana i 2009.

Tyfonen Bopha har lagt store deler av Filippinene i ruiner. Ifølge nyhetsbyrået AP har nesten 600 mennesker omkommet som følge av tyfonens herjinger sør i landet, og over 200 000 er hjemløse. Over fem millioner mennesker har blitt rammet, hvorav 400 000 mennesker har søkt tilflukt i evakueringssentre. Hjemmene deres er ødelagt etter tyfonen og de har ikke et sted å flytte tilbake til.

– Kriger og naturkatastrofer rammer alltid barna hardest. Det har vært en traumatisk uke for mange filippinske barn i de berørte områdene. Nå trenger de støtte for å komme seg på beina igjen. Mange barn er også redde for nye tyfoner. Derfor driver vi med katastrofeforebyggende arbeid for å forberede barn og foreldre på kommende katastrofer. Det kan redde liv og spare store verdier, sier Redd Barnas svenske landsjef på Filippinene, Anna Lindenfors.

Redd Barna arbeider på bakken på Filippinene. Etter tyfonene Bopha distribuerer vi husholdningsartikler og hygienepakker i Bataan, provinsen Compostela Valley og Agusan. Redd Barna jobber døgnet rundt og har som mål å nå 14 000 familier, hvorav 42 000 barn, som er hardest rammet av tyfonen.

– Det er svært trist at 600 liv har gått tapt, og at 200 000 mennesker er hjemløse. Nå haster det med å dekke deres mest elementære behov etter av hus og livsgrunnlaget deres er vasket bort, sier Lindenfors.

Filippinene rammes av rundt 20 tyfoner hvert år. Tyfonene Bopha er den sekstende i år og den sterkeste så langt.

Redd Barna har arbeidet på Filippinene siden 1981 og har flere tiår med erfaring
med å respondere på nødhjelpssituasjoner i landet. Vi hadde omfattende
nødhjelpsoperasjoner etter tyfonen Washi i 2011 og etter tyfonen Ketsana i 2009.

Foto: Redd Barna
Filippinene rammes av rundt 20 tyfoner hvert år. Tyfonene Bopha er den sekstende i år og den sterkeste så langt. Barn er alltid spesielt utsatt i naturkatastrofer. Bildet viser barn som står foran sin ødelagte landsby Agusan del Sur.