Foto: Redd Barna/Jonathan Hyams
Tirsdag startet Redd Barna en internasjonal underskriftskampanje for Syrias barn. Målet med kampanjen er å be FN om at forbrytelsene mot barn dokumenteres og at partene stilles til ansvar for handlingene sine etter krigens slutt.

Jeg leker ikke. Hvorfor? Fordi jeg ikke er et barn lenger. Jeg går på badet, tar en dusj og sover. Det er alt.

På dagen spiser jeg med mamma, henter vann og hjelper henne med å vaske huset.

I Syria var jeg glad. Jeg pleide å spille fotball og andre leker. Så startet volden og de begynte å bruke ulike teknikker for å plage oss. De gjorde alt de kunne for å skade oss.

Først brukte de tanks, men så gikk de over til luftangrep, bombing, håndgranater og alle våpnen de fikk tak i. De drepte oss. I dag er det ingenting i Dera’a og de fleste menneskene har flyktet.

Jeg var livredd. Sammen med kusiner, naboer, tanter og mennesker løp vi til tilfluktsstedene for å gjemme oss.

Jeg pleide å like å gjemme meg. Det er bedre å gjemme seg enn å dø.

Under flukten fra Syria var jeg så redd for armerte menn. Vi ventet hjemme på at transporten skulle komme, men siden de ikke kom dro vi til tanten min. Der ventet vi til vi bestemte vi oss for at det var på tide å dra. Taxien slapp oss av ved en gjerde og så kom en buss og plukket oss opp. Etter det måtte vi gå veldig langt. Det var så slitsomt. Da vi endelig ankom flyktningleiren fikk vi utdelt matter til å ligge på og et teppe til å ha over oss om natten.

Det er bedre i flyktningleiren enn i Syria. Her trenger jeg ikke å være redd for bomber og granater. Jeg drømmer om at de skal slutte, slik at jeg kan dra hjem og leke med vennene mine i Syria.

Tirsdag startet Redd Barna en internasjonal underskriftskampanje for Syrias barn. Målet med kampanjen er å be FN om at forbrytelsene mot barn må stanses og dokumenteres, slik at partene stilles til ansvar for handlingene sine etter krigens slutt.

Les flere historier fra syriske flyktningbarn >