Foto: Redd Barna/ Mai Simonsen
Vi håper at så mange som 250 studenter kommer til å stille og gå med bøsser i løpet av de neste dagene, sier Linn Martine Sjåstad (23) presidenten for årets aksjon.

- Det er mange som allerede har stilt opp under årets studentaksjon her på BI. Vi håper at så mange som 250 studenter kommer til å stille og gå med bøsser i løpet av de neste dagene, sier Linn Martine Sjåstad (23) presidenten for årets aksjon, mens hun villig tar imot penger fra en medelev. Til nå har over 70 elever hentet ut bøsser.

To skoler i Nicaragua

BI Studentaksjonen startet på BI Nydalen for fem år siden, og det er nå tredje gang at også alle andre BI-skoler i Norge er med på innsamlingsaksjonen. Målet for årets prosjekt er å samle inn 500 000 kr.

- Vi håper å slå fjorårets rekord på 500 000 kr. Med disse pengene skal Redd Barna bygge to skoler i Nicaragua, og sørge for skolegang for 570 barn. Det er dette som gjør det så viktig, og vi ser at når vi snakker om dette er det flere som blir motivert og engasjert. Mange velger ikke bare å gi penger, men også å selv gå med bøsser, sier Sjåstad.

Kreative innsamlingsmetoder

Foto: Redd Barna/ Mai Simonsen
- Vi vet selv hvor viktig utdannelse er. Jo mer vi får inn - jo flere barn får gå på skole. Vi skal gjøre vårt aller beste for å sørge for å få inn mer penger enn i fjor, avslutter de ivrige aksjonslederne, Marianne og Linn Martine, i kor.

- Vi har en nyhet i år. "Søyla" står i kantina, og reiser rundt omkring på huset. Der hvor det er småpenger vil "Søyla" dukke opp. Vi håper å få en bedrift til å doble innholdet før aksjonen er omme, sier visepresident Marianne Hanto (24). "Søyla" er allerede populær blant elevene, og målet er at den blir fylt til randen.

- Vi avslutter innsamlingsaksjonen med den årlige auksjonen på torsdag. I år er det mange som stiller opp og lodder ut en "date" med seg selv. I tillegg har vi en megafon, et sete på suporterbussen til Bergensbaneløpet, hårprodukter, utstyr til Ipad og masse andre flotte donerte gaver. Alle pengene går uavkortet til aksjonen, sier Hanto.

- Vi vet selv hvor viktig utdannelse er. Jo mer vi får inn - jo flere barn får gå på skole. Vi skal gjøre vårt aller beste for å sørge for å få inn mer penger enn i fjor, avslutter de ivrige aksjonslederne i kor.
 
BI Studentaksjonen er også førstemann ute med Redd Barnas donasjonsløsning "Min Innsamling" via web! Så langt er det kommet inn 50 550 kroner. Hvis du vil bidra trykk her>>