KATASTROFEHJELPER

Som katastrofehjelper bidrar du til at vi kan være forberedt og rykke ut umiddelbart når en katastrofe oppstår. Redd Barnas nødhjelpsteam er operative 365 dager i året og leverer livreddende hjelp til millioner av mennesker hvert år - dette får vi til med din hjelp!

Se hva du har bidratt til

 • 28 august, 2019

  TAKK FOR AT DU REDDER BARN SOM ER RAMMET AV TØRKE

  For mange barn som vokser opp i områder som er berørt av langvarig tørke, er det ofte en utfordring å overleve og få et fullverdig liv. Takket være deg kan Redd Barna investere i deres fremtid på mange måter.

  Les mer om hvordan du har hjulpet barn som er rammet av langvarig tørke»

 • 28 juli, 2019

  DETTE HAR DU BIDRATT TIL SÅ LANGT I 2019

  Første halvdel av 2019 har vært en hektisk reise. Dessverre har mange barn blitt rammes av krig, konflikt og naturkatastrofer - mange har mistet sine kjære og alt de eier.

  Takket være deg har vi fått til mye sammen, og vi har nådd mange av de barna som trenger oss aller mest. Se hva du som katastrofehjelper har bidratt til de første seks månedene.

 • 20 juni, 2019

  MED DIN HJELP ER MIRANDA TILBAKE PÅ SKOLEN

  Miranda (11) et av barna som ble rammet av den tropiske syklonen i Mosambik for tre måneder siden. Etter en katastrofe har inntruffet, trenger barn tid, hjelp og plass til å bearbeide skremmende opplevelser og vanskelige følelser før de kan være barn igjen. Å komme raskt tilbake på skolen og å ha et trygt sted å være sammen med andre barn gjør det lettere for barna å takle vanskelige situasjoner. Det minsker også risikoen for varige mén.

  Store deler av Mirandas skole ble skadet av stormen. Klasserommet ble ødelagt av vann og hun mistet alt skolemateriellet under syklonen. Med din hjelp klarte Redd Barna å åpne skolen igjen bare 14 dager etter katastrofen. Nå er Miranda tilbake på skolen. Hun har fått nye bøker, skolesekk, skrivebøker og annet skolemateriell som hun trenger. Mirandas familie fikk også mat, helsetjenester og annet materiell som har gjort livet litt mindre vanskelig etter katastrofen. Ingenting av dette hadde vært mulig uten hjelp fra katastrofehjelpere som deg.

  Tusen takk for at du redder barn som blir rammet av katastrofer.

 • 28 mai, 2019

  TUSEN TAKK FOR AT DU REDDER BARN SOM LEVER I KRIG OG KONFLIKT!

  Visste du at nesten hver femte barn i verden lever i et konfliktområde? Det betyr at 420 millioner barn nå lever i krig og konflikt verden over. Razan (8) er ett av disse barna. Razan fikk en alvorlig øyeskade da hun ble truffet av splinter etter et bombeangrep i Jemen. I fem dager måtte den lille jenta leve med intense smerter fordi familien ikke hadde penger til å frakte henne til sykehuset.

  Da Razan endelig kom til sykehuset, ble hun umiddelbart henvist til operasjon av Redd Barnas ansatte. Etter den første operasjonen, sørget vi for at hun ble sendt videre til en spesialist innen øyekirurgi. Takket være mennesker som deg fikk Razan beholde synet. Med din hjelp fortsetter arbeidet med å gi barn i krig livreddende hjelp, mat og medisiner.

  Les mer om Razan og de andre barna du har hjulpet »

 • 28 april, 2019

  TAKK FOR AT DU REDDER BARN FRA VENEZUELA!

  For fire måneder siden tok Laura (16) seg over elven som skiller Colombia og Venezuela. I likhet med de aller fleste venezuelanere, kom hun illegalt til Colombia. I armene hadde hun en to måneder gammel baby. I fire måneder bodde Laura og sønnen på stranden. Det er et lovløst sted, der kriminelle rår og narkotika blir både brukt og omsatt. Her sloss både kriminelle og geriljagrupper om territorier. Med din hjelp har Redd Barna nå lykkes med å finne et sted å bo til den lille familien.

  Les Lauras historie her »

  Tusen takk for at du hjelper barn og familier som er på flukt fra Venezuela.

 • 28 mars, 2019

  TAKK FOR AT DU HJELPER BARNA I MOSAMBIK!

  15. mars traff den tropiske syklonen Idai Mosambik med ødeleggende kraft. 600 000 mennesker er rammet av naturkatastrofen. Av disse er mer enn 360 000 barn. Mer enn 1 000 mennesker kan ha mistet livet og 100 000 må nå evakueres i nærheten av kystbyen Beira, ifølge tall fra Mosambiks myndigheter. Tusenvis av mennesker lever under farefulle forhold, enten fanget av flom eller regnvann, og flere hundre tusen er husløse som følge av de enorme vannmengdene.

  Med din støtte er Redd Barnas på plass og deler ut nødhjelpspakker, inkludert tepper, vannkanner, presenning og tau for å gi familier midlertidig ly fra uværet. Vi deler også ut vannrensingstabletter og hygienepakker slik at familier har rent vann og mulighet til å forebygge spredningen av dødelig sykdommer. Redd Barnas team med helseeksperter for katastrofesituasjoner er også på plass for å kartlegge skadene på helsefasiliteter, forebygge utbrudd av epidemier og sikre at barna har tilgang til den helsehjelpen de trenger for å overleve.

  Tusen takk for at du bidrar til at barn som rammes av katastrofer raskt får beskyttelse, mat, rent vann og medisiner.

 • 27 februar, 2019

  SAMMEN GIR VI HÅP TIL BARNA I JEMEN

  Storesøster Shadia holder ekstra godt rundt lillesøster Noura. Da de kom til flyktningleiren var Noura alvorlig underernært og syk. Shadia var sikker på at hun kom til å miste lillesøsteren. Med hjelp fra støttespillere som deg, fikk Noura mat og behandling i Redd Barnas helseklinikk. Nå er hun i ferd med å bli frisk igjen.

  Som katastrofehjelper bidrar du til at barn i Jemen får mat og livreddende helsehjelp. Tusen takk for at du gjør en forskjell for barna som trenger det aller mest!

 • 28 januar, 2019

  Takk for at du gjør en forskjell

  Gjennom hele 2018 har vi jobbet på spreng for at barn skal overleve, lære og være trygge. Med din hjelp nådde vi ut til millioner av barn over hele verden i løpet av året. Uten støttespillere som deg hadde dette arbeidet ikke vært mulig – tusen takk!

  Les hele historien »

 • 27 november, 2018

  Helseklinikkene som redder liv

  Med din støtte leverer våre helseteam forebyggende- og akutt livreddende hjelp til barn som lider av alvorlig underernæring. Bli med og se hva som skjer når et underernært barn kommer til vår helseklinikk.

  Les hele historien »

 • 28 september, 2018

  Takk for at du hjelper barna i Jemen!

  Barna i Jemen er utsatt for bombeangrep, sult og sykdom hver dag. Etter tre år med krig er skoler og sykehus ødelagte og rent vann, mat og medisiner mangelvare.

  I havnebyen Hodeida i Jemen melder Redd Barnas helsesentre om en økning på 170% i mistenkte koleratilfeller de siste tre månedene. Situasjonen med mange underernærte barn, den lange krigen, urent vann og et kollapset helsesystem blir til sammen en dødelig kombinasjon. Redd Barna advarer derfor nå om faren for en ny koleraepidemi.

  Redd Barna har et stort helseprogram i Jemen og har vært til stede i landet siden 1963. Under forårets koleraepidemi der mer enn en million ble smittet, jobbet Redd Barna med 15 ulike kolera-behandlingssentre rundt omkring i landet.

 • 14 mai, 2018

  På plass når katastrofen inntreffer

  Vi lever i en verden med hyppige naturkatastrofer og politisk ustabilitet. Noen får mye oppmerksomhet i mediene, andre blir forbigått i stillhet. Men en ting er sikkert: Når katastrofen oppstår, er Redd Barna på plass for å redde liv. Vårt internasjonale katastrofeteam er operative hele året.

  Din støtte bidrar til at barn som rammes av katastrofer raskt får beskyttelse, mat, rent vann og medisiner.

  Les hele historien »

Tusen takk!