KATASTROFEHJELPER

Som katastrofehjelper bidrar du til at vi kan være forberedt og rykke ut umiddelbart når en katastrofe oppstår. Redd Barnas nødhjelpsteam er operative 365 dager i året og leverer livreddende hjelp til millioner av mennesker hvert år - dette får vi til med din hjelp!

Se hva du har bidratt til

 • 28 mars, 2019

  TAKK FOR AT DU HJELPER BARNA I MOSAMBIK!

  15. mars traff den tropiske syklonen Idai Mosambik med ødeleggende kraft. 600 000 mennesker er rammet av naturkatastrofen. Av disse er mer enn 360 000 barn. Mer enn 1 000 mennesker kan ha mistet livet og 100 000 må nå evakueres i nærheten av kystbyen Beira, ifølge tall fra Mosambiks myndigheter. Tusenvis av mennesker lever under farefulle forhold, enten fanget av flom eller regnvann, og flere hundre tusen er husløse som følge av de enorme vannmengdene.

  Med din støtte er Redd Barnas på plass og deler ut nødhjelpspakker, inkludert tepper, vannkanner, presenning og tau for å gi familier midlertidig ly fra uværet. Vi deler også ut vannrensingstabletter og hygienepakker slik at familier har rent vann og mulighet til å forebygge spredningen av dødelig sykdommer. Redd Barnas team med helseeksperter for katastrofesituasjoner er også på plass for å kartlegge skadene på helsefasiliteter, forebygge utbrudd av epidemier og sikre at barna har tilgang til den helsehjelpen de trenger for å overleve.

  Tusen takk for at du bidrar til at barn som rammes av katastrofer raskt får beskyttelse, mat, rent vann og medisiner.

 • 27 februar, 2019

  SAMMEN GIR VI HÅP TIL BARNA I JEMEN

  Storesøster Shadia holder ekstra godt rundt lillesøster Noura. Da de kom til flyktningleiren var Noura alvorlig underernært og syk. Shadia var sikker på at hun kom til å miste lillesøsteren. Med hjelp fra støttespillere som deg, fikk Noura mat og behandling i Redd Barnas helseklinikk. Nå er hun i ferd med å bli frisk igjen.

  Som katastrofehjelper bidrar du til at barn i Jemen får mat og livreddende helsehjelp. Tusen takk for at du gjør en forskjell for barna som trenger det aller mest!

 • 28 januar, 2019

  Takk for at du gjør en forskjell

  Gjennom hele 2018 har vi jobbet på spreng for at barn skal overleve, lære og være trygge. Med din hjelp nådde vi ut til millioner av barn over hele verden i løpet av året. Uten støttespillere som deg hadde dette arbeidet ikke vært mulig – tusen takk!

  Les hele historien »

 • 27 november, 2018

  Helseklinikkene som redder liv

  Med din støtte leverer våre helseteam forebyggende- og akutt livreddende hjelp til barn som lider av alvorlig underernæring. Bli med og se hva som skjer når et underernært barn kommer til vår helseklinikk.

  Les hele historien »

 • 28 september, 2018

  Takk for at du hjelper barna i Jemen!

  Barna i Jemen er utsatt for bombeangrep, sult og sykdom hver dag. Etter tre år med krig er skoler og sykehus ødelagte og rent vann, mat og medisiner mangelvare.

  I havnebyen Hodeida i Jemen melder Redd Barnas helsesentre om en økning på 170% i mistenkte koleratilfeller de siste tre månedene. Situasjonen med mange underernærte barn, den lange krigen, urent vann og et kollapset helsesystem blir til sammen en dødelig kombinasjon. Redd Barna advarer derfor nå om faren for en ny koleraepidemi.

  Redd Barna har et stort helseprogram i Jemen og har vært til stede i landet siden 1963. Under forårets koleraepidemi der mer enn en million ble smittet, jobbet Redd Barna med 15 ulike kolera-behandlingssentre rundt omkring i landet.

 • 14 mai, 2018

  På plass når katastrofen inntreffer

  i lever i en verden med hyppige naturkatastrofer og politisk ustabilitet. Noen får mye oppmerksomhet i mediene, andre blir forbigått i stillhet. Men en ting er sikkert: Når katastrofen oppstår, er Redd Barna på plass for å redde liv. Vårt internasjonale katastrofeteam er operative hele året.

  Din støtte bidrar til at barn som rammes av katastrofer raskt får beskyttelse, mat, rent vann og medisiner.

  Les hele historien »

Tusen takk!