Denne historien til en 17 år gammel jente som ble utsatt for seksuelle overgrep er filmatisert i to versjoner. Eilif Hellum Noraker forteller historien på film med talespråk. Isaac Hellum Jcobsen forteller historien på tegnspråk. Historien er en del av Redd Barnas undervisningopplegg for 5.-7.klasse om seksuelle overgrep. 

Historien: 

Jeg er her for å fortelle deg en sann historie om en jente. Det kunne vært den populære jenta på skolen din. Hun er kaptein på fotballaget og sykt god til å skyte i krysset. Det er fordi hun øver med pappaen sin på fritida, han er nemlig trener. Alle synes han er skikkelig kul. Mammaen og pappaen hennes er skilt, og hun bor hos pappaen sin.

Noe av det første hun husker fra hun er liten er at hun var hos politiet, og at det sitter en stor bamse med politihatt og uniform foran henne. Politiet spør om hva hun og pappaen hennes gjør før hun skal legge seg, men hun skjønner ikke helt hva de mener. Plutselig sier politiet at hun må bo hos pappaen. Hun kaster den store bamsen på politiet. Hun prøver å fortelle de at hun ikke vil bo hos pappaen, men allikevel sender de henne til pappaen.

Pappaen vil ofte leke doktor. Da må hun ta av seg klærne og ta på tissen til pappaen sin, så må hun dusje. Han skrubber på tissen hennes helt til den blir rød og svir. Etterpå kommer den følelsen som gjør at hun ikke føler seg helt ren, og så den klumpen i magen. Den klumpen som forteller henne at noe er galt, den klumpen hun ikke kan høre på. For alle sier jo at pappaen hennes er bra, og faren hennes sier jo at det å leke doktor og dusje sånn er helt vanlig.

Først gjør hun motstand når de voksne vil at hun skal bo hos pappa. Hun låser seg inn på do i barnehagen, hun gjemmer seg når hun er på besøk hos mammaen, men de voksne finner henne alltid. Så hun begynner bare å oppføre seg som pappaen vil. For alle hører jo på han, og ikke på henne. Så da må det jo være henne det er noe galt med. Følelsene hennes er liksom feil.

En dag lar hun klumpen bestemme, og drar til et sted hvor hun har hørt at hun kan snakke med voksne som bryr seg om hvordan barn har det. Hun er litt usikker i starten om hvordan hun skal fortelle det til damen som jobber der om hva pappaen hennes gjør, men etterhvert skjønner hun at hun kan forklare det på den måten hun vil. Og når hun forteller, skjønner hun at den klumpen, den har hatt rett hele tiden den. Pappaer skal ikke gjøre sånt som han gjør.

Og i dag, så er klumpen helt borte, hun trenger ikke late som lenger. Hun har det bra på ordentlig.

Du må aldri gå alene med en hemmelighet hvis kroppen din sier at noe er feil. Vonde hemmeligheter skal deles. For du er ikke alene, det er alltid noen der ute som vil lytte til deg og din kropp og dine følelser.

Derfor er jeg her.

---

Dette er en av fjorten ulike filmer som Redd Barna har laget der vi løfter frem historiene til mennesker som har vært utsatt for seksuelle overgrep. De filmatiserte historiene baserer seg på intervjuer med overgrepsutsatte, og er anonymisert og bearbeidet av manusforfatter Helena Nielsen. Filmene er regissert at Johan Kaos og foto er ved Eirik Pettersen. To av filmene er også laget i egne versjoner på tegnspråk, produsert av Døves Media i samarbeid med Norges Døveforbunds Ungdom.  

Se og del filmen der Eilif Hellum Noraker gir sin stemme på Redd Barnas facebook-side her >