Foto: Marit Brunstad
Evelyn Røren på JegErHer - kampanjelanseringen i Ålesund. Her sammen med Sturla Ermesjø fra Hessa barneskole som var konferansier.

Evelyn Røren er familivoldskoordinator i politiet i Ålesund. Hun holdt appell under Jeg er her - lanseringen 5.juni på rådhusplassen i Ålesund foran 150 skole- og barnehagebarn. Her kan du lese hennes appell:

Vi i politiet er veldig glad i barn, og vi synes dere er så viktige.

Jeg vet om mange politifolk som ble politi for å fange tyver.
Men jeg vet om enda flere politifolk som ble politi fordi de har lyst til
å hjelpe barn. Og for å fange de som er slemme mot barn.

Vi i politiet står på barnas side. Vi vil alltid høre på hva dere sier, og
vi tar dere på alvor. Vi tror på dere!

Ingen voksne er viktigere for oss enn det dere barn er!

Hva som er lov og ikke lov

Er det noen som har sett denne boken før? Noen som vet hva den heter?
Det er Norges Lover.

Inn i denne boken står det hva som ikke er lov til å gjøre.
Og hvis noen gjør noe som ikke er lov, da  skal jeg og alle de andre politiene stoppe det. Det er jobben vår.

Og inne i denne boken står det at voksne ikke får lov til å være kjærester med barn. Det er faktisk like ulovlig som å rane en bank!

Voksne får selvfølgelig lov til å kysse og klemme på barn, og være gode med dem man er glad i. Men kjærester gjør mange andre ting også, og det er disse kjærestetingene de voksne ikke får lov til å gjøre med barn.

Inne i denne boken står det at det IKKE ER LOV AT EN VOKSEN eller EN SOM ER ELDRE ENN DEG tar på kroppen din slik som to voksne gjør med hverandre. Voksne kan til og med ta på tissen til hverandre, og det er lov.

Men om en voksen tar deg på tissen eller på rompa på en måte som du synes ikke er greit eller ekkelt, eller du synes det er rart eller annerledes, så er det IKKE LOV. En voksen har heller ikke lov til å be deg om å ta på tissen sin. Det forbudt! 

Det er forbudt fordi det ikke er rett, og mange barn kan bli lei seg av dette. Det er dette vi kaller et seksuelt overgrep. Og det står inn i denne boken at det ikke er lov. Absolutt ALLE i landet vårt SKAL følge reglene i denne boken.

Foto: Marit Brunstad
Dennis Yesin Ben Taoufik Baccouche, Line Andrea Kjellmo og Evelyn Røren fra politiet møtte over 150 skole- og barnehagebarn.

Alle voksne vet at det ikke er lov å gjøre kjæresteting med barn

Alle voksne vet at det ikke er lov å gjøre kjæresteting med barn. Og om noen gjør det likevel, så er det aldri din feil, det er aldri barnet sin feil!

Det er din kropp, du bestemmer over den! Om noen vil gjøre noe med kroppen  din som du ikke liker eller som er annerledes og rart, så  SI NEI, GÅ VEKK fra den som vil gjøre dette OG FORTELL HVA SOM SKJEDDE til noen som kan hjelpe deg. Du kan ringe rett til politiet! Er det noen som vet telefonnummeret til politiet.? 112!!

Fortell det til noen, for dette skal ikke være noen hemmelighet. Selv om det kan være noen du er veldig glad i som gjør dette mot deg, så fortell det til noen likevel. For dette vil vi stoppe!

Og hvorfor vil vi stoppe det?

FORDI DET IKKE ER LOV! Og fordi vi vil at alle barn skal være glade og bestemme over kroppen sin. 

Appellen er gjengitt med tillatelse fra Evelyn Røren.

Evelyn Røren og Dennis Yesin Ben Taoufik Baccouche fra politiet sammen med Sturla Ermesjø og Andrea Grytten frå Hessa barneskole på rådhusplassen i Ålesund.

Over 150 barn hørte godt etter når politiet snakket under lanseringen i Ålesund. Evelyn Røren spurte barna om de kan telefonnummeret til politiet: "Ring til meg, kan dokker nummeret?" "112", ropte alle barna tilbake.