FLUKTEN FRA SYRIA (COPY) (COPY) (COPY) (COPY) (COPY) (COPY)


Salmas vei tilbake til livet

Bare 20 måneder gammel ble Salma livstruende syk av alvorlig underernæring. Til slutt var den lille jenta så syk at hun hadde problemer med å puste. Med hjelp fra støttespillere som deg fikk hun heldigvis den hjelpen hun trengte for å overleve.

"Jeg er så takknemlig for all hjelpen vi fikk. Nå håper jeg at min datter skal vokse opp og bli lege, slik at hun kan redde andre barn slik som henne."
Barey (24) – Salmas mor

Av: Bernt Heder Dillum

Da Barey kom til sykehuset med Salma var tilstanden til den lille jenta kritisk. Hun hadde pusteproblemer og legene var ikke sikre på at Salma ville klare seg.

RØDT felt på målebåndet betyr fare. Ved hjelp av et enkelt målebånd kan helsepersonell sjekke om et barn er underernært. Da de målte Salmas overarm, var det liten tvil om at hun var alt for tynn i forhold til alderen.

Heldigvis fikk legene ved Redd Barnas klinikk gitt Salma rask behandling, og det gikk ikke mange dager før Salma viste tydelige tegn på at hun var på bedringens vei.

Da vi besøkte Salma og moren fem måneder etter de kom fra sykehuset, var Salma en frisk, sunn og glad jente igjen. Med god og riktig medisinsk behandling fikk den lille jenta fått en ny start på livet.

Tusen takk for at du hjelper barn som Salma. Din støtte gjør en stor forskjell for barna som trenger det aller mest. Sammen redder vi barns liv.

Vi ønsker deg en fortsatt god sommer!