FLUKTEN FRA SYRIA (COPY) (COPY) (COPY) (COPY) (COPY) (COPY) (COPY)


Med din støtte får barn som Nusair livreddende hjelp i tide.

Det er vanskelig å forestille seg at den livlige treåringen vi møter i dag, svevde mellom liv og død for bare to år siden. Da vi først møtte Nusair og familien var han alvorlig underernært. Familien var på flukt og hadde ikke penger til mat.

Krigen i Jemen har ført befolkningen inn i en av verdens største humanitære kriser. FN har uttalt at situasjonen i Jemen kan utvikle seg til å bli «den verste sultkatastrofen verden har sett på over 100 år». Mer enn 450 000 barn under fem år lider av alvorlig underernæring.

  Nusair er beviset på at hjelpen kommer fram, og at det aldri er for sent å hjelpe!

"Vi var i ferd med å miste håpet. Heldigvis fikk vi hjelp av Redd Barna i tide. Situasjonen i landet er den samme, men nå er i det minste Nusair frisk og sunn."
Suad – Nusairs mor

Av: Bernt Heder Dillum

Nusair (11 mnd). Da vi møtte Nusair i 2018 var han alvorlig underernært. Situasjonen var livstruende, og familien hadde ikke råd til å kjøpe næringsrik mat.

På sykehuset som støttes av Redd Barna fikk Nusair den hjelpen han trengte. Med medisiner og næringsrik peanøttgrøt spesialutviklet for underernærte barn, kom han seg raskt på bena igjen.

Dr. Abdulaziz Al Selwiv jobber i ett av sykehusene som støttes av Redd Barna. Han forteller at seks år med krig har ført Jemen ut i kaos. Underernæring, mangel på medisiner og dødelige sykdomsutbrudd er dagligdags. Koronapandemien har forverret situasjonen ytterligere.

Med din hjelp forsetter arbeidet for barna i Jemen. Og hjelpen kommer fram. Til barn som blir rammet av sult og katastrofer. Til barn som lever i krig, fattigdom eller på flukt. Til barn som Nusair. Hver dag ser våre medarbeidere at din støtte redder barns liv.

Tusen takk for at du støtter vårt arbeid.