NÅ SMILER FOUAD IGJEN

Med din støtte får barn på flukt hjelp å begynne å leve igjen – takk for at du gir dem en framtid.

Dette er Fouad.

En gutt med glimt i øyet, full av energi og skøyerstreker. Med et fantastisk smil fylt av håp for framtiden.

Men den blide gutten fikk en hard start på livet. Fouad ble født i Syria like etter at krigen brøt ut, og var bare en liten baby da familien måtte flykte for livet.

Under flukten mistet den lille gutten på tragisk vis moren sin. Sammen med faren, tanten, bestemor og bestefar endte Fouad opp i en flyktningleir i Libanon. Livet var hardt og faren hadde ikke forutsetninger for å gi sønnen det han trengte for å utvikle seg.

Familien betyr alt for Fouad - spesielt bestefaren. Bestefar er ufør, men Fouad elsker å gå på tur med ham. Han kan ikke gå veldig langt fordi "bena hans gjør vondt", men Fouad synes ikke det gjør noe så lenge de bare får være sammen.

Da vi først møtte Fouad, hadde han gått glipp av mye sosialisering og utdannelse. Han manglet evnen til å uttale ord og snakke i hele setninger. Da vi spurte ham om hva han het, kunne Fouad ikke uttale sitt eget navn.

Takket være støttespillere som deg, fikk Fouad plass i den lokale barnehagen. Det forandret livet hans for alltid. I løpet av kort tid gjorde Fouad enorme framskritt!

Uttalen og språket hans ble raskt bedre. Han begynte å snakke med de andre barna og nå har han så mange nye venner! Han elsker å snakke om det han har gjort på skolen hver dag og forteller ivrig om det han opplever sammen med familien. Nå lærer han også å lese og skrive, og liker å skrive bokstaver og ord i sin egen spesielle notatbok.

For kort tid siden hadde ikke Fouad klart å fortelle hvor glad han er for hjelpen han har fått, men vi er sikre på at det er det første han ville fortalt deg nå.

På grunn av støttespillere som deg, får mange barn som Fouad den hjelpen de trenger for å smile og håpe igjen – og det synes vi er ganske spesielt!

Tusen takk for at du gir barn muligheten til et bedre liv.

Sammen redder vi liv