#BarndomBetyrAlt

Om sommeren oppsøker mange nordmenn steder de har vært i barndommen. Mange gjør en ekstra innsats for å gi barn opplevelser som blir til gode minner. Barn som har flyktet forteller også om gode minner og drømmer de har, akkurat slik som andre barn. Forskjellen er at barn på flukt lever i uvisshet og frykt for hva som skal skje med dem.

Vi oppfordrer deg til å bruke din stemme: Del et barndomsminne og sette ord på betydningen av barndom.

Dette kan du gjøre – del ditt barndomsminne og bilde:

1
Finn et bilde fra da du var barn.

2
Skriv noen linjer om bildet du deler/hva som var viktig for deg da du var barn, og trekk gjerne en linje til barn på flukt som får sin barndom satt på vent.

3
Del bildet og teksten på Instagram og/eller Facebook. Avslutt med denne teksten:

«Jeg ber norske politikere sørge for at barna får den beskyttelsen de har krav på, under selve flukten og når de kommer til Norge. For barn på flukt er først og fremst barn. Ingen barn skal få sin barndom satt på vent! #BarndomBetyrAlt @ReddBarna»

Ditt bidrag blir en del av en større solidaritetsaksjon for barn på flukt, som skal være en viktig påminnelse til politikerne våre. Når kampanjen avsluttes samler vi bidragene og gir dem til norske politikere før valget.

Martin Ødegaard_sommerkampanje

Martin Ødegaard
Fotballspiller
Min oppvekst var trygg og god. Den handlet stort sett om å spille fotball på løkka med gode kamerater og å drømme om alt jeg ønsket å oppnå på fotballbanen. Slik er det dessverre ikke for altfor mange barn. For mange barn så begrenser drømmene seg til å få et måltid så de kan spise seg mette, en skolegang så de kan lære seg å lese og skrive, eller at de ikke må leve konstant på flukt fra krig og elendighet. La oss sammen gjøre en innsats for hjelpe alle barn til å få en tryggere og bedre barndom!

 
ingeborg-heldal

Ingeborg Heldal
Redaktør
Meg og pappa ❤ Trygghet og kjærlighet er de to ordene som best beskriver min barndom på Brøttum. Mamma og pappa hadde alltid et fang, alltid tid. For er utrolig privilegium! Dessverre er det så alt for mange barn som ikke får oppleve den samme tryggheten. Mange millioner barn er på flukt, sultne, redde, ensomme og uten et pappafang å krype opp i.

 

child2_400

Ravi
Musiker
I barneåra ga foreldre meg alt jeg hadde behov for, men det er én ting jeg vil trekke fram, og det er ro. Ro til å tenke. Ro til å fordype meg. Ro til å sitte med Lego-haugen min i 1 time. 2 timer. 3 timer. Det føltes som en evighet. Og den evigheten var vanvittig viktig. Tid til å prosessere alt som skjedde hver dag. Tid til å kalibrere. Forfølge litt lengre tanker, som etterhvert pressa seg på inne i skolten. Barn trenger barnetid. Tid for seg og bare seg. Haugevis av tid. I ro. Og flukt. Det er det motsatte av ro. Motsatte av trygghet og stabilitet.

 
child2_400

Wassim Zahid
Twitterlegen
Jeg vokste opp i Oslo på 80-tallet. Foreldrene mine kom til Norge som arbeidsinnvandrere i 1973. Vi levde sparsommelig og hadde ikke mye. Men vi opplevde mye kjærlighet, kjente oss trygge og forstod betydningen av samhold. Jeg tror fellesskap, kjærlighet og trygghet er blant de viktigste tingene for en god barndom, og noe jeg unner alle.

 

Sammen ber vi norske politikere sørge for at barna får den beskyttelsen de har krav på, under selve flukten og når de kommer til Norge. For barn på flukt er først og fremst barn. Ingen barn skal få sin barndom satt på vent! 
#BarndomBetyrAlt