JANUAR

10 måneder gamle Guled ble alvorlig underernært etter at familien mistet alle inntekter og husdyr på grunn av den langvarige tørken i Somalia. Med din hjelp fikk han livreddende hjelp i et av Redd Barnas helsesentre.

FEBRUAR

Samad er en av barna som måtte flykte for livet da krigen i Ukraina brøt ut. Takket være støttespillere som deg, kunne Redd Barna mobilisere flere steder i Europa, og sørge for at tusenvis av sårbare familier og barn fikk mat, beskyttelse, varme klær og annet materiell som gjorde en vanskelig hverdag litt bedre.

MARS

Mer enn 800 000 barn dør som følge av lungebetennelse hvert år. Heldigvis ble Michelle (3) ikke en del av denne statistikken. Da hun kom til helsesenteret var hun alvorlig syk. Med hjelp fra støttespillere som deg, kunne Redd Barna sørge for at hun fikk medisinsk behandling i tide.

APRIL

I 2021 ble 10 år gamle Ahmed alvorlig skadet da en bombe traff familiens hus i Gaza. Takket være Redd Barnas støttespillere, fikk familien et midlertidig sted å bo og kontantstøtte til å skaffe klær og annet nødvendig materiell som ble ødelagt under angrepet. Ahmed får også støtte og hjelp til nødvendig rehabilitering.

MAI

Sarah og familien mistet alt de hadde i flommen. Huset, husdyrene, avlinger og alt annet de eide, forsvant etter at syklonen Ana bragte med seg de enorme vannmassene. Livet i flyktningleiren har vært tøft. Sarah har slitt med traumer, angst og depresjon. Takket være støttespillere som deg, klarte Redd Barna å sette opp en mobil helseklinikk og mobilisere helsepersonell i flyktningleiren som kunne hjelpe Sarah å bearbeide alle de vonde følelsene.

JUNI

Laila (12) bor i en flyktningleir i Afghanistan. Gjennom din støtte får hun muligheten til å gå på skole, lære og leke med venner i et av barnas trygge lære-og lekeområder.

JULI

Tomais (9) og broren Edizon (7) elsker å hjelpe mamma på familiens småbruk. Mamma Rebeca får støtte til gårdsdriften av Redd Barna. Mye av det som produseres på familiens småbruk går til lokale skoler og sikrer at skolebarna får tilgang til fersk, sunn og næringsrik mat.

AUGUST

Daria (12) viser fram en tegning av det ukrainske flagget på sommerskolen i Polen. Med din støtte har Redd Barna sørget for at tusenvis av barn som har flyktet fra Ukraina har fått fortsette utdanningen sin i trygge omgivelser. Den internasjonale Redd Barna-familiens mål er å gi hjelp til 10 millioner ukrainere.

SEPTEMBER

Høsten 2022 ble Pakistan ble truffet av den største flomkatastrofen på flere tiår. En tredjedel av landet ble lagt under vann. 16 millioner barn ble rammet. Med din støtte kunne Redd Barna være til stede i de verst rammede områdene for å hjelpe barn og familier som hadde mistet alt. Som støttespiller sørget du for at familier fikk midlertidig husly, telt, helsehjelp, mat, rent vann, utstyr til matlaging og kontantstøtte til å kjøpe det de trengte for å overleve under de vanskelige forholdene.

OKTOBER

Etter mange år med brutal krig har barna i Syria blitt utsatt for ekstreme lidelser. Som alltid er det barna som må betale for de voksnes krig. Iman (10) bor i en leir for syriske flyktninger. Med din støtte får hun og familien mat, rent vann og annet materiell de trenger for å overleve det harde livet i flyktningleiren.

NOVEMBER

Millioner av barn har allerede merket de ødeleggende virkningene av klimakrisen, men det trenger ikke være slik. Støttet av Redd Barna, har tusenvis av barn mobilisert, tatt grep og gjort sin stemme hørt i en sak som direkte vil påvirke fremtiden deres. Det er på tide for oss å følge deres veiledning og lytte!

DESEMBER

2022 var et utfordrende år for barn, men med din hjelp jobber Redd Barna for å bygge en bedre fremtid for barn over hele verden - en fremtid de fortjener. Sammen redder vi barns liv.

TUSEN TAKK FOR DITT ENGASJEMENT OG ALL DIN VERDIFULLE STØTTE TIL SÅRBARE BARN I 2022!