12 TING DU GJORDE FOR BARN I 2021

Av: Bernt Dillum

Gjennom 2021 sørget vi sammen for at barn fikk muligheten til å overleve, lære og være trygge.
Med din hjelp nådde vi ut til millioner av barn over hele verden i løpet av året. Her kan du se noe av det du har bidratt til – tusen takk!

JANUAR

VARME KLÆR og BESKYTTELSE til syriske barn på flukt.

Lara (7) bor sammen med familien i en flyktningleir i Syria. Hun er et av barna som fikk varme klær og beskyttelse gjennom den kalde vinteren. Med din hjelp klarte vi å hjelpe tusenvis av syriske barn gjennom hele 2021. 

FEBRUAR

MAT og MEDISINER til barn i Colombia.

Luz (2) og familien flyktet fra Venezuela til Columbia. Da de kom fram var den lille jenta alvorlig underernært. Med din hjelp fikk hun helsehjelp og familien fikk kontantstøtte til medisiner, mat og tak over hodet.

MARS

RENT VANN til familier som ble rammet av tørke i Somalia.

Klimaendringer har rammet Somalia hardt. I 2021 ble landet nok en gang rammet av ekstrem tørke. Det ble anslått at mer en 70% av landets innbyggere ikke hadde tilstrekkelig tilgang på rent vann. Med din hjelp nådde vi ut til tusenvis av sårbare barn og familier gjennom våre vannprogram.

APRIL

HJELP til barn og familier i flyktningleirer i Bangladesh.

Banna (11) lever som flyktning i Cox’s Bazar. Han er født med en funksjonsnedsettelse og har vanskelig for å bevege seg. Med din hjelp fikk han en rullestol og mulighet til å gå på skole i leiren.

MAI

GJENFORENING av FAMILIER i Mosambik.

Carlos (17) måtte flykte inn i jungelen da landsbyen ble angrepet av en bevæpnede banditter. I kaoset som oppstod, kom han bort fra resten av familien. Etter å ha tilbakelagt 20 mil til fots, kom han til en landsby hvor han fikk hjelp av Redd Barna til å bli gjenforent med familien sin. Med din støtte klarer vi å gjenforene hundrevis av barn som Carlos med familiene sine hvert år.

JUNI

HJEMMEUNDERVISNING via RADIO til barn under pandemien i Uganda.

Edith (6) sto i fare for å miste verdifull skolegang da skolen stengte på grunn av pandemien i Uganda. Gjennom Redd Barnas utdanningsprogram fikk hun utdelt en radio hvor hun kunne følge den radiosendingene med undervisning hjemmefra.

JULI

LIVREDDENDE HJELP til sårbare barn i Jemen.

Juli møtte barn i Jemen med en trippel trussel av bomber, sult og sykdom. Med din hjelp leverte vi livreddende helsetjenester, mat og skolegang til flere hundre tusen barn og voksne i det krigsherjede landet.

AUGUST

LIVREDDENDE HJELP og BESKYTTELSE til jordskjelvofrene på Haiti

14. august ble Haiti rammet av et kraftig jordskjelv. Tusenvis av familier mistet hjemmene sine og det var mangel på mat, rent vann og medisiner. Med din hjelp kunne Redd Barna være raskt på plass med livreddende hjelp.

SEPTEMBER

NØDHJELP til tusenvis av barn og familier i Afghanistan.

Etter Talibans overtagelse av Afghanistan, forverret situasjonen seg ytterligere for sårbare barn og familier. Med din støtte klarte vi å nå ut med livreddende hjelp og materiell til tusenvis av familier. Her er en ny konvoi med materiell lastet og klar for avgang fra Redd Barnas landkontor i Pakistan.

OKTOBER

KAMPEN mot BARNEEKTESKAP og for SKOLEGANG til jenter i India.

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort. Det betyr at 12 millioner jenter blir frarøvet barndommen sin hvert år. Med din hjelp fortsetter vi kampen mot barneekteskap, og tar jobben med å innfri alle jenters rett til en utdannelse.

NOVEMBER

SKOLEGANG til flomofre i Sør-Sudan.

Ako (16) og familien måtte flytte fordi området de bodde i ble rammet av flom. Skolen ble rasert og det var ingen skole i området de flyttet til. Med din støtte har Redd Barna bygget opp to midlertidige skoler, slik at Ako og klassekameratene hennes nå kan forsette utdanningen sin.

DESEMBER

VARME og TRYGGHET til 100 000 barn! 

Årets juledugnad ga over 100 000 barn varme og trygghet til jul, takket være den den utrolige innsatsen støttespillere som deg har vist.

Tusen takk for alt du bidro med i 2021!