Foto: Privat
Hvert år får Redd Barna inn flere millioner kroner fra barn over hele Norge som holder basar til inntekt for vårt arbeid.

For at verden skal bli et bedre sted, må vi alle ta ansvar og begynne med oss selv. Si i fra til en voksen hvis du ser at noen blir mobbet. Si noe hyggelig til den nye klassekammeraten din. Ta vare på miljøet, og slå av lyset når du går ut av et rom. Ta valg, og stå for det du mener! 

Det nytter!

Foto: Redd Barna/Ingrid K. Lund
Som aktiv i Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press får du mange anledninger til å si meningen din – og til å påvirke politikerne
 • Hold basar
  Hvert år samler barn, unge, skoler og barnehager inn flere millioner kroner til Redd Barna. Vi er svært stolte av samarbeidet med barn og unge og støtten vi mottar fra dem. Se hvordan du kan holde din egen basar her
 • Skaff deg mer informasjon
  Redd Barnas nettsider kan du lære mer om barns livssituasjon i fattige land, barnekonvensjonen og om Redd Barnas arbeid for å gjøre verden til et bedre sted for alle barn. Du kan også se på andre organisasjoners nettsider, lese aviser eller få tak i informasjon på biblioteket.
 • Bruk elevrådet på skolen din til å ta opp ting som engasjerer deg. Bruk stemmen din til å gjøre noe for medelever og andre barn som trenger støtte.
 • Meld deg inn i en organisasjon
  Det er lettere å få til endringer om man gjør noe sammen med andre.
  Miljøagentene – barnas egen miljøvernorganisasjon. Her jobber barn for et renere miljø og en bedre framtid for jorden og menneskene som bor på den.
  CISV – en organisasjon som jobber for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer.
  Press Redd Barna Ungdom – en organisasjon for deg over 13 år som kjemper for barns rettigheter i Norge og andre land. Bli med i et lokallag der du bor.
 • Hold foredrag
  Finn informasjon om årsaker til fattigdom, miljøproblemer og barns rettigheter. Hold foredrag for klassen eller til og med hele skolen for å spre kunnskapen din. Bruk bilder du finner på internett eller som du selv tar for å vise hva du mener.
 • Skriv om det
  Det finnes mange aviser og nettsteder som ønsker å høre meningen til barn og unge, for eksempel Aftenposten Junior. Eller kanskje du har en lokalavis eller skoleavis å skrive til? Når vi deler erfaringer og meninger, forstår vi bedre hvordan andre har det.
 • Samle inn penger
  Du kan samle inn penger til en god sak ved å holde basar, arrangere fest eller bruktmarked.
 • Samle inn underskrifter
  Har du en sak du synes er viktig, få flere til å bli med. Samle inn underskrifter på skolen, utenfor kjøpesenteret eller på klubben. Send underskriftene til politikerne for å si hva dere mener eller spør om dere får legge frem saken deres for kommunestyret.
 • Lag en aksjon
  Lag gateteater, mal et banner eller lag en sang for å sette fokus på en sak som er viktig. Hold aksjonen et sted der det er mange mennesker en lørdag formiddag. Det er lurt å trykke opp informasjon om saken som kan deles ut, og spørre om avisa har lyst til å skrive om det.
 • Lag en fotoutstilling eller en videosnutt
  Bilder er ofte et godt virkemiddel for å få andre til å bli engasjert. Be rektor om å få henge opp bilder med en liten tekst i gangen, eller legg ut en video på www.youtube.com eller www.vimeo.com Husk at du ikke kan ta bilder eller filme andre uten deres tillatelse, les mer på nettvettsidene til Redd Barna.

 

Har du lyst på en plakat med alle tipsene over, skriv ut denne >

 


Alle kan gjøre noe!