Last ned aktivitetshåndboka >

Hvorfor en håndbok?

Aktivitetshåndboka 2019 er en håndbok full at ideer, informasjon og tips til hvordan du kan sette barns rettigheter på dagsorden der du bor. Her har vi også samlet haugevis av eksempler på hva frivillige, medlemmer og andre har gjort tidligere, enten det er temakveld, folkemøte, festival eller skrive innlegg i lokalavisa. Hva har du lyst til å gjøre? Liker du å lage arrangementer? Stå på stand? Har du lyst til å holde en aksjon? Drive med politisk påvirkning? Eller vil du ta bilder og lage en stafett i sosiale medier? Alt er mulig.

Håndboka er et levende dokument der vi vil fylle på med flere eksempler, råd og tips fra alle dere som tar den i bruk. Vi håper derfor du vil dele dine tips og dine forslag til forbedringer med ditt Redd Barna regionskontor, slik at vi kan gjøre den enda bedre.

Last ned aktivitetshåndboka her >

Aktivitetshåndboka er knyttet opp til Redd Barnas aktuelle kampanjer. Her er kampanjen for retten til lek og fritid.

Redd Barnas aktuelle kampanjer

Aktivitetshåndboka er knyttet opp til aktuelle kampanjer Redd Barna har, og alle eksemplene er derfor tatt fra de ulike kampanjene. Her er det mye å engasjere seg i! Er du opptatt av internasjonale spørsmål? Redd Barna har en internasjonale kampanje Stopp krig mot barn der vi har krav opp mot myndigheter i mange land. Av nasjonale kampanjer er det artikkel 31 i barnekonvensjonen og kampanjen alle barn og unge har rett til lek og fritid som er i fokus, og JegErHer, vårt arbeid for å beskytte barn mot seksuelle overgrep. Uansett tema, så er målet det samme. Vi vil øke kunnskapen om at barns rettigheter brytes, vi vil holde myndigheter og politikere ansvarlig, og vi vil mobilisere og få flere med på laget. Sammen skaper vi endring for barn!

Her er Redd Barna Blindern som har arrangert både JegErHer temakveld og filmvisninger for studenter og andre.

Lyst til å være frivillig med oss i Redd Barna?

Jo flere vi er, jo sterkere blir stemmen vår. Vil du engasjere deg sammen med oss i Redd Barna? Vi har frivillige over hele landet som jobber med å sette barns rettigheter på dagsorden på ulike vis.

Gå inn på reddbarna.no/frivillig og meld deg inn der. Da tar vi kontakt og du kan komme på et informasjonsmøte eller få vite mer. Vi gleder oss til å høre fra deg!