Foto: Paul S. Amundsen
Fargespill i aksjon.

I forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris arrangerer Redd Barna hvert år en fredsprisfest for barn i Oslo-området. I år blir det 18.året på rad denne festen holdes. Redd Barnas fredsprisfest er den 10. desember, samme dag som den offisielle fredsprisoverrekkelsen skjer i Oslo Rådhus. Over 10 000 barn vil komme og se fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi i samtale med barn på scenen på Rådhusplassen i Oslo.

Nytt i år er at Redd Barna også skal ha en stor barnefest i Bergen. Festen holdes i Peer Gynt-salen i Grieghallen den 10. desember fra kl.10.30 -12.00. Redd Barna ønsker at så mange som 1500 barn skal få komme på festen. Det kommer til å være barn fra Fargespill som leder festen, akkurat som det i Oslo er barn som er programledere. Fargespill vil opptre under festen, og det vil også den kjente dansegruppa MixMaster Cru. Prosjektlederne Gro Holmelid og Nadia Lerøy Brahimi jobber nå med å få på plass resten av programmet i Bergen.

På festen i Bergen vil vi sende direkte på storskjerm når fredsprisvinnerne blir intervjuet av barn i Oslo. Og fredsprisfesten i Oslo vil også sende direkte fra Bergen underveis. Så Redd Barna oppfordrer alle lærere for 7. klasser i Bergensområdet til å melde seg på den store fredsprisfesten.

Arrangementet er støttet av Bergen kommune, Lions Fjell og Lions Askøy.

Meld på klassen din til Redd Barnas fredsprisfest i Grieghallen 10. desember