Barnerepresentanter
Tapendra 1

Tapendra

Med din støtte

Tapendra

Bor: Nepal
Alder: 11 år
Skole: 6. klasse
Tapendra liker å gå på skolen og lære nye ting. Han har ikke ett spesielt favorittfag, men liker spesielt godt timene hvor de tegner.

Som fadder støtter du arbeidet som sikrer Tapendra og hans medelever bedre undervisning, og et godt læremiljø.

Med din hjelp gir Redd Barna lærerne på Tapendras skole systematisk opplæring og støtte, slik at de kan gi barna en god skolehverdag med trivsel og riktig læring. Din støtte sørger også for at elevene på skolen får bøker og annet skolemateriell.

Vi gleder oss til å følge Tapendras reise videre med deg!

Oppdateringer fra Tapendra

Nepals blideste sjetteklassing

21. september 2022

Nepals blideste sjetteklassing

Det er en storfornøyd Tapendra som møter oss i landsbyen denne gangen. Han klarte de avsluttende prøvene i femteklasse med glans, og avsluttet skoleåret med å være blant de tre beste elevene i sitt klassetrinn. Da vi møtte Tapendra første gang var han en litt sjenert og stille gutt, men den tiden er lengst forbi. Nå strutter han av selvtillit, og gleder seg over å ha fått mange nye venner i den nye klassen. Det er ikke mye sjenanse å spore når han stolt forteller oss at han nå er sjetteklassing!

Det er ingen tvil om hvor mye Tapendra setter pris på skolen. Hver eneste dag gjør han lekser og leser alt av bøker han kommer over. Nå som han har begynt i sjetteklasse har han også fått nye fag på skolen, og spesielt liker han timene hvor de kan skrive dikt, tegne og spille skuespill. Tapendra forteller at han skriver Gasel, som er en persisk-indisk lyrisk diktform med arabisk opprinnelse. Han elsker også å høre på musikk, og det er ballader som er favoritten. Det er ikke fritt for at den livlige gutten kanskje har en gryende kunstnersjel i seg.

-Jeg liker de nye fagene veldig mye. Det er gøy å skrive dikt.

Utenfor skolen går mye av tiden med til å passe lillesøster og hjelpe familien med husdyrene. Da vi var på besøk var det innhøsting av hvete fra familiens åker som ble prioritert. Sammen med moren er det Tapendras jobb å tørke hveten før den kan selges. Når Tapendra er ferdig med å hjelpe foreldrene og gjøre lekser, er det fotball med vennene Dipesh og Niranjan som gjelder. De bor like i nærheten og sier aldri nei til en tur på fotballbanen. Når vi spør om det ikke er litt kronglete å spille fotball med sandaler, blir vi møtt med et blikk og latter som gjør at vi fort forstår at det kanskje ikke var dagens smarteste spørsmål…

Familiens økonomi er fortsatt presset, og siden Tapendras far er varig syk får han bare en liten pensjon. Avlingene gir heller ikke nok inntekter til at det varer gjennom vinteren. Familien har derfor økt produksjonen av meieriprodukter som melk, ostemasse og ghee (en type klarnet smør). Det gir kjærkomne ekstrainntekter og nå som moren jevnlig får en liten lønn gjennom myndighetenes arbeidsprogram, har de et håp om at vinteren ikke skal bli altfor vanskelig.

Visste du at det feires over 50 forskjellige festivaler i Nepal hvert år? Nå gleder Tapendra seg til Dasain, som er årets største og lengste festival. Festivalen varer i 15 dager og faller i september-oktober, etter rishøsten. Det sies at festivalen er til ære for gudenes seier over de onde demonene. Dasain er en viktig familiefest, da folk kommer fra hele verden for å gjenforenes med sine kjære. I fattige distrikter er Dasain også den eneste gangen i året hvor de fleste unner seg nye klær, og Tapendra har allerede plukket ut noen han liker.

Vis mer
Lukk
Godt i gang med det nye skoleåret!

Mai 2022

Godt i gang med det nye skoleåret!

Tapendras landsby har endelig lagt den tredje bølgen med koronaviruset bak seg. Skolen åpnet for fullt igjen i februar og den skoleglade gutten nyter hvert minutt han bruker i klasserommet. Selv om det har vært utfordrende med lange avbrudd under pandemien, har Tapendra klart å holde motivasjonen oppe. Takket være faddere som deg, har han deltatt i et «hjemmeklasse-program» i periodene hvor skolen har vært stengt.

Nå som skolen er åpnet igjen, deltar Tapendra på de månedlige møtene i barneklubben igjen. Dessverre er barneekteskap fortsatt et problem for mange jenter i Nepal, og det er et tema som ofte blir diskutert i barneklubben. Ekteskap for barn under 20 år er forbudt, og hvis noen finner ut at det er noen som skal giftes bort, rapportere vi det til politiet eller noen andre voksne. Vi fikk nylig stoppet et ekteskap», forteller Tapendra stolt. Med din støtte arbeider Redd Barna med å informere og støtte lokalsamfunn i Nepal med arbeidet mot barneekteskap.

Tapendras far er varig syk, og det er tøft for familien å få endene til å møtes. De er hovedsakelig avhengige av å selge korn, grønnsaker, melk og smør som de produserer selv. I tillegg tar Tapendras mor på seg jobber som dukker opp. Nå har hun fått plass i et offentlig arbeidsprogram som myndighetene i Nepal har startet. Det gir familien kjærkomne ekstrainntekter. Moren forteller oss at programmet har gjort det mulig for dem å sette av litt penger, slik at de fortsatt har mulighet til å betale for barnas skolegang.

– Jeg liker å høre på sanger og nyhetene på radio. Vi har fått mange gode råd om hvordan vi skal beskytte oss mot viruset gjennom nyhetssendingene.

Det kan kanskje høres rart ut for oss som bor i Norge, men på nepalske skole lærer barna at det er viktig å hjelpe foreldrene med husarbeidet hjemme. Tapendra bruker mye tid på familiens husdyr, og han sørger for at de alltid har nok fôr og vann. I det siste har han også begynt å lage mat og vaske skoleuniformen sin. Enkelte dager står han i tillegg opp ekstra tidlig for å selge melk på markedet før han går på skolen.

Det har vært en tøff vinter for Tapendra og familien. Nå håper de at våren og sommeren vil gi muligheter for gode avlinger og bedre tider. Med din hjelp forsetter vi arbeidet for å gi familien en lysere framtid. Som redd Barna-fadder gjør du en forskjell i livet til barn som Tapendra hver eneste dag.

Tusen takk for ditt bidrag. Sammen gir vi barn skolegang og muligheten til et bedre liv.

Vis mer
Lukk
Nyttårshilsen fra Nepal

Desember 2021

Nyttårshilsen fra Nepal

For Tapendra som elsker å gå på skolen, har pandemien og nedstengningen av skolen vært ekstra tøff. I et samfunn uten internett og tekniske hjelpemidler, får barn ofte store utfordringer med skolearbeidet.

Men selv om Tapendra har gått glipp av mye, kan læreren hans fortelle at han fortsetter sin gode framgang nå som skolen har åpnet igjen. I tillegg er det ikke vanskelig å se at den blide gutten blitt mer utadvendt og selvsikker siden sist.
Nå håper Tapendra at det ikke skal bli nødvendig å stenge skolen igjen.

For å hindre nye smitteutbrudd, har Redd Barna delt ut desinfeseringsmidler og munnbind til mer enn 8500 elever ved 45 skoler i Nepal.

– Det beste som har skjedd er at skolen har åpnet igjen!

Familiens økonomi har naturlig nok også blitt påvirket av pandemien. Med din støtte har de fått hjelp til å komme seg gjennom en vanskelig tid. Familien er ekstra glade for den nye bøffelen og den økonomiske støtten de har fått.
Bøffelen vil gjøre det mulig for familien å skaffe inntekter gjennom å selge melk, ost og smør. Noe som forhåpentligvis vil det gi familien en god start på det nye året.

Vi gleder oss til å følge Tapendra videre sammen med deg i året som kommer!

Tusen takk for at du gir barn som Tapendra skolegang og hjelp gjennom en utfordrende tid. Sammen gjør vi en forskjell for barna som trenger det mest.

Vis mer
Lukk
Nye nedstengninger i Nepal

27. september 2021

Nye nedstengninger i Nepal

Som i de fleste andre land, har også Nepal blitt rammet av nye smittebølger. Alle skoler ble stengt på nytt, og nå synes Tapendra det er alt for lenge siden han har vært på skolen.

Tapendra går i femteklasse nå. Men han synes det er litt rart at alle bare ble flyttet en klasse opp uten at de fikk tatt avsluttende prøver i fjerdeklasse. (I Nepal er det nemlig slik at alle må bestå avsluttende prøver før de kan gå videre til neste klassetrinn). «Siden jeg ikke har vært på skolen på lang tid, er det nesten som jeg har mistet oversikt over tiden», sier Tapendra. Det er tydelig at den energiske gutten synes dagene blir litt for like når skolen er stengt.

Tapendra forteller at han stort sett gjør de samme tingene hver dag. Han passer på lillesøster og huset når de andre familiemedlemmene jobber på jordene og gården. Tapendra følger også en plan for skolearbeid som storebror har satt opp for ham. Ifølge planen skal Tapendra bruke to timer morgenen, to timer midt på dagen og to timer på ettermiddagen til skolearbeid. I motsetning til barn som har tilgang til internett og online-klasser, har barn som Tapendra måttet studere alene eller sammen med søsken hjemme under pandemien.

– Jeg liker å gå på skolen. Det er lenge siden jeg gikk på skolen sist. Jeg savner å møte vennene mine, leke og gjøre skolearbeid med dem.

På dagtid jobber foreldrene og de eldste søsknene på familiens jorder hvor de dyrker ris og tar husdyrene med på beite. Da tar tapendra seg av lillesøsteren Pramila. «Jeg hjelper henne med skolearbeid, sørger for at hun spiser Khaja (mellommåltid på dagtid) og leker med henne», forteller han med et smil.

Akkurat nå er det ingen kjente tilfeller av smitte i Tapendras landsby, men det er foreløpig bare helsearbeidere og de over 60 år som har blitt vaksinert. Ingen i Tapendras familie har fått vaksine enda, så de prøver å holde seg mest mulig hjemme.

Det har vært et godt år for familien så langt. Ingen har blitt smittet av viruset og avlingene er gode. Familiens økonomi er presset fordi faren ikke har fått jobbet på grunn av nedstengning under pandemien, men Tapendras mor forteller oss at de ikke er bekymret. Selv om de måtte selge den eneste bøffelen de hadde, har de fortsatt 25 geiter igjen. Hun tror det vil være nok til å forsørge familien til pandemien er over.

Med din støtte fortsetter arbeidet for å gi barn som Tapendra utdanning og muligheten til å skape seg en trygg framtid. Tusen takk for at du hjelper barn gjennom en vanskelig tid!

Vis mer
Lukk
Bedre tider for Tapendra

7. juni 2021

Bedre tider for Tapendra

Etter et tøft 2020 hvor koronapandemien satt sitt preg på tilværelsen,
har Tapendra og familien hatt en god start på det nye året. I februar åpnet skolen helt igjen, og Tapendra stortrives med å være tilbake.

Det er en veldig blid og fornøyd Tapendra som tar oss imot denne gangen. Ved vårt
forrige besøk var han bekymret over at han hadde mistet mye verdifull undervisning, men læreren hans kan forsikre oss om at Tapendra har fortsatt den fine framgangen
han hadde før pandemien brøt ut. I det siste har han spesielt levert meget gode resultater i matematikk. Tapendra forteller stolt at han for litt siden vant en quiz-konkurranse på skolen, og at han fikk en skrivebok i premie for det.

Tapendra bruker også mye tid som medlem i skolens barneklubb. Barneklubben
har møte hver fredag, og da diskuteres viktige emner som barneekteskap, kjønnsdiskriminering, vold mot barn og barns rettigheter. Tapendra liker veldig godt å være i barneklubben, og forteller at de lærer mange nyttige og interessante ting der. I barneklubben lærer barna også om hvordan og hvem de skal ta kontakt med hvis de får høre at det er noen som ikke har det bra.

– I barneklubben lærer vi mye om hvordan vi skal hjelpe andre barn hvis de får problemer.

Som de fleste barn i Nepal er Tapendra vant med å hjelpe til hjemme. Etter at han er ferdig med skolearbeidet hjelper han til med å passe på lillesøsteren, hente vann, finne ved og ta vare på husdyrene. Lillesøster har begynt på førskolen nå, og Tapendra synes det er gøy å hjelpe henne med å lære nye bokstaver.

Selv om Tapendra har sine faste oppgaver hjemme, blir det alltid tid til lek og moro sammen med venner også. Fotball er en klar favoritt, og Tapendra spiller med vennene så ofte han kan. For barn er først og fremst barn – også i Nepal.

Fjoråret var en tøff periode for familien økonomisk sett, men nå ser det ut som ting har forandret seg til det bedre. De har fått flere dyr, og selger noen med jevne mellomrom. Det har gitt nok inntekter til at storebror Dipendra har kunnet begynne på videregående skole, og forhåpentligvis vil resten av søskenflokken også få mulighet til det når den dagen kommer.

Med din støtte fortsetter arbeidet for å gi barn som Tapendra utdanning og muligheten til å skape seg en trygg framtid. Dette arbeidet hadde ikke vært mulig uten støttespillere som deg. Tusen takk for at du hjelper barna som trenger det aller mest.

Vis mer
Lukk
Nyttårshilsen fra Nepal

5. januar 2021

Nyttårshilsen fra Nepal

2020 ble året hvor livet ble snudd fullstendig på hodet. I løpet av noen få måneder forandret koronaviruset verden for alltid. Som for de fleste har det vært en utfordrende tid for Tapendra og familien. Spesielt synes Tapendra at det er kjedelig at han ikke får være på skolen hver dag. For å minimere smitterisikoen blant elevene, roterer skolen på hvilke klasser som har undervisning. Det gjør at Tapendra nå bare går på skolen 1-2 dager i uken.

– Det er trist at vi ikke får gå på skolen like ofte som vi pleier, og at jeg ikke kan leke med vennene mine som vi alltid gjorde før.

Økonomisk er det også en vanskelig tid for familien. Tapendras mor forteller at det er vanskelig å få tak i varer på markedet, og at prisene har steget mye etter at viruset brøt ut. Noen dager har det vært vanskelig å skaffe nok mat til familien. Med din hjelp har Redd Barna bidratt med mat, munnbind og sanitærartikler som beskytter familien mot smitte. Tapendra har også fått nye skoleuniform og annet materiell som han trenger på skolen.

– Selv om det har vært vanskelig, har jeg vært heldig som har hatt broren min som har hjulpet meg med skolearbeidet da skolen var helt stengt. Nå håper jeg vi snart kan gå på skolen hver dag igjen. Med din hjelp fortsetter arbeidet med å gi Tapendra og de andre elevene skolegang og en bedre framtid.

Tusen takk for at du gir barn som Tapendra skolegang og hjelp gjennom en vanskelig tid. Uten faddere som deg hadde vårt arbeid ikke vært mulig. Sammen redder vi barn.

Vis mer
Lukk
"Jeg savner skolen veldig mye"

8. september 2020

«Jeg savner skolen veldig mye»

I en verden som fortsatt preges av koronapandemien, har vi denne gangen ikke hatt mulighet til å besøkeTapendra selv. Området han bor i har heller ingen telefonforbindelse, men vi har klart å komme i kontakt med Tapendra og familien gjennom sosial­arbeideren, Saraswoti Bhandari, som jobber i landsbyen.

Tapendras landsby har vært i total nedstengning siden mars. Alle skoler er fortsatt stengt og alle blir oppfordret til å holde seg mest mulig hjemme. Grunnen til de strenge tiltakene er at man frykter smittefare fra arbeidsinnvandrere fra grenseområdene i nærheten. Så langt er det ingen klar formening om når skolene vil bli åpnet igjen.

Saraswoti kan fortelle at Tapendra er bekymret for situasjonen og at han savner skolen. Han forteller også at mange av foreldrene i landsbyen frykter at smitten vil spre seg når skolene åpner igjen, fordi det er lite tilgang på desinfeksjonsmidler og såpe.

Koronapandemien har satt mange av familiene i landsbyen i en vanskelig situasjon. Mange har mistet mye av inntektene, og mange er bekymret for at de ikke skal klare å skaffe penger til mat. En av Redd Barnas lokale samarbeidspartnere har derfor startet et prosjekt som hjelper familier som er spesielt utsatt. Tapendra og familien har fått god støtte gjennom prosjektet, og har så langt mottatt matvarer og andre forsyninger som hjelper dem gjennom krisen.

Gjennom prosjektet har landsbyen også mobilisert lærere som gir barna hjemmeundervisning, skolemateriell og lesebøker slik at de ikke blir stående helt uten skolegang. Det synes Tapendra er bra, for han savner å være på skolen og lære nye ting. En annen viktig del av prosjektet er å gi befolkningen i landsbyen råd og hjelp til hvordan de best kan beskytte seg mot viruset gjennom ulike hygienetiltak.

Så langt har 496 familier fått mat, olje og andre forsyninger som hjelper dem gjennom krisen. Nå håper alle at situasjonen vil forandre seg til det bedre, og at vi snart får mulighet til å besøke Tapendra igjen.

Som fadder gjør du en forskjell i barns liv hver dag. Tusen takk for at du hjelper Tapendra og andre barn i Nepal gjennom en vanskelig tid!

Vis mer
Lukk
Tiden før korona

11. mai 2020

Tiden før korona

Ved vårt forrige besøk i Nepal levde vi fortsatt i en verden som ikke var rammet av koronaviruset, og livet gikk sin vante gang for Tapendra og familien. Mye har forandret seg i ettertid. Situasjonen i Nepal er generelt uoversiktlig, men så langt vi vet står det bra til med Tapendra og familien. Forhåpentligvis vil vi kunne ha en mer oppdatert beskrivelse av deres situasjon i neste oppdatering. Det viktigste nå er selvfølgelig å begrense smittefaren så langt det lar seg gjøre, og vi tar alle forholdsregler for å beskytte Tapendra, familien, resten av landsbyen og våre ansatte.

Det vi kan fortelle fra det siste besøket, er at Tapendra hadde begynt i fjerdeklasse og hadde fortsatt den fine framgangen på skolen. Han blir beskrevet som dedikert og aktiv elev som alltid leverer skolearbeidet i tide. Den blide gutten har også etterhvert blitt kjent som litt av en historieforteller som elsker å gjenfortelle nepalske historier og dikt.

Etter skolen bruker Tapendra mye tid på å hjelpe til hjemme. Han passer på lillesøsteren når foreldrene er opptatt med å jobbe, og ser til dyrene som familien har. Familiens økonomiske situasjon er som alltid vanskelig. Tapendras storebror, Dipendra, hadde derfor flyttet til byen for å finne arbeid slik at han kunne hjelpe familien økonomisk.

Det har vært en ekstrem kald vinter i Nepal, men med din støtte fikk Tapendra og søstrene varme vinterklær, støvler og luer. Tapendras skole fikk også tepper, madrasser og puter slik at elevene skulle slippe å fryse når de hadde undervisning. Det ble også installert en ny vanntank slik at elevene skulle få bedre tilgang på rent vann.

I tillegg til de varme klærne var også Tapendra kjempeglad over å ha fått ny skoleuniform, skrivebøker, fargeblyanter og ransel. Som de fleste andre land har Nepal nå også stengt skolene inntil videre, og det er uklart når Tapendra får begynne på skolen igjen. Vårt landkontor i Nepal jobber nå på spreng for å kartlegge hva som kan gjøres av tiltak og informasjonsarbeid for å begrense smittefaren i landet.

Tusen takk for at du hjelper Tapendra og andre barn gjennom en vanskelig tid. Din støtte er nå viktigere enn noensinne, og sammen skal vi vinne kampen mot korona!

Vis mer
Lukk
Tapendra ønsker alle et godt nytt år!

16. desember 2019

Tapendra ønsker alle et godt nytt år!

2019 var et godt år for Tapendra og familien. Selv om faren fortsatt er syk og moren stort sett må sørge for familiens inntekter, kom de seg gjennom året ved å selge grønnsaker, korn og noen av familiens geiter.

Tapendra har tidligere vært litt sjenert og stille når vi har vært på besøk. Slik er det ikke denne gangen. Det siste året har han blitt mye mer utadvendt og sikker på seg selv. Den blide gutten stortrives fortsatt på skolen selv om han fortsatt strever litt med engelsk og matematikk. Tapendra elsker å lese, og hver lørdag bruker han mange timer i landsbyens leseklubb.

– Jeg liker å lese bøker, spesielt liker jeg å lese dikt i leseklubben. Det er også morsomt å tegne og leke med vennene mine.

På Tapendras skole har det skjedd mye det siste året. Med støtte fra faddere som deg, har elevene fått flere lærebøker, og flere klasserom har fått stoler slik at elevene slipper å sitte på det kalde gulvet. Lærerne har også fått nytt under­visningsmateriell og videreutdanning, slik at de kan gi Tapendra og klassekamera­tene bedre undervisning. For å hjelpe elever som har behov for individuell opp­følging, er skolen nå også i ferd med å starte opp ekstraundervisning etter vanlig skoletid hver dag.

Når han ikke hjelper til hjemme med å passe på geitene, er Tapendra travelt opptatt med leseklubben og venner. I oktober feiret han også Dashain, som er en av de største festivalene i Nepal. Festivalen varte i 10 dager, og er et av årets høydepunkter. For fattige familier i Nepal er dette ofte den eneste gangen i året de kjøper nye klær, og Tapendra ble kjempeglad da faren kom hjem med nye klær til hele familien. Festi­valen er alltid en kjærkommen pause fra den harde hverdagen, men nå venter et nytt år med nye utfordringer for Tapendra.

Vi gleder oss til å følge ham videre sammen med deg!

Vis mer
Lukk
Siste nytt fra Tapendra

1. oktober 2019

Siste nytt fra Tapendra

Det er første gang vi møter Tapendra siden han ble valgt til å representere barna i landsbyen. Han er en beskjeden gutt, og det tar litt tid før han tør å snakke godt med oss. Tapendra går nå i tredje klasse og trives godt på skolen.

Siden han ble valgt til å representere barna i landsbyen, har han deltatt i landsbyens leseklubb hver lørdag. Tapendra elsker å gå på skolen og spesielt liker han å lese historier.
I tredjeklasse har han nå fem fag: nepali, engelsk, matte, samfunnsfag og naturfag. Tapendra liker best nepali (morsmål) og er ikke fullt så glad i naturfag.

På hjemmefronten har foreldrene og de fire søsknene det bra til tross for at de lever i ekstrem fattigdom. Moren bruker mye tid på familiens avlinger og ser etter dyrene som er deres hovedinntektskilde. Men pengene de får fra å selge korn og dyr er ikke nok til å dekke familiens utgifter. Tapendras far må derfor ta strøjobber å tjene ekstra penger.
Dessverre sliter han fortsatt med magesår, og klarer ikke å jobbe så ofte. Mesteparten av ansvaret for å skaffe inntekter faller derfor på Tapendras mor. Tapendra hjelper til så ofte han kan, og bidrar med å hente drikkevann, kutte grønnsaker og å passe på lillesøster Pramilla.

På Tapendras skole er det mange utfordringer å ta tak i. Skolen er dårlig isolert og det er mangel på tepper som kan dekke det kalde jordgulvet. Nå som det går mot kaldere tider er det fare for at elever vil være mye borte fra skolen fordi det er for kaldt å være der. Med din støtte jobber vi nå for å utbedre dette før vinteren kommer.

Som fadder sørger du for at elever som Tapendra får utdanning og muligheten til å skape seg en framtid. Tusen takk for at du gir Tapendra og klassekameratene god undervisning, skolemateriell og et trygt læringsmiljø! Som Redd Barna-fadder gjør du en forskjell i barns liv hver dag.

Vis mer
Lukk
Velkommen til Tapendra!

1. april 2019

Velkommen til Tapendra!

Tapendra er syv år gammel og går i tredje klasse på den lokale skolen i en liten landsby som ligger i den vestre delen av Nepal. Det bor rundt 130 familier i landsbyen, og her bor Tapendra sammen med foreldrene og fire søsken.

Tapendra liker å gå på skolen og lære nye ting. Han har ikke ett spesielt favorittfag, men liker spesielt godt timene hvor de tegner. Når Tapendra ikke er på skolen eller gjør lekser, må han ofte hjelpe til med forskjellige oppgaver hjemme. Det er en selvfølge for barn som kommer fra fattige familier i Nepal. Men selv for en travel gutt i Nepal, blir det tid til lek. Tapendra liker å være sammen med vennene sine, og da spiller de helst fotball.

Den store familien deler et enkelt hus som er bygget av leire og stein. Huset har tre rom og to etasjer, men ikke innlagt strøm og vann. Underetasjen brukes som oppholdsrom for familiens husdyr. Hver dag bruker Tapendra minst 30 minutter på å hente vann i brønnen som hele landsbyen deler på. Etter at vannet er på plass, bærer det ut i skoen for å hente ved. Det finnes en enkel helsestasjon i nærheten av landsbyen, nærmeste sykehus ligger tre timers kjøring unna.

Som de fleste andre i landsbyen lever Tapendra og familien i ekstrem fattigdom. Det er moren som har hovedansvaret for å brødfø familien, da faren er mye plaget av sykdom. Moren passer hjemmet og husdyrene som familien har. Familien har for øyeblikket tre geiter, tre kuer og en bøffel. I tillegg har de et lite stykke jord hvor de dyrker grønnsaker og korn. Men det er ikke nok til mer en noen få måneders forbruk, og familien er derfor avhengig av å selge melk og buskap for å ha nok mat hele året.

Vis mer
Lukk

Tapendra blir representantbarn i Redd Barna