Elevene ved Stakkevollan skole feiret fredsprisfesten med lys, sang og kloke ord

Foto: Redd Barna

Elevene samlet seg på skoleplassen der de tente sine fine selvlagde lykter og sang sanger om samhold og solidaritet. Flere av elevene holdt appeller med viktige budskap om fred. Også Redd Barna Region Nord var så heldige å bli invitert til festen og bidro under en av appellene.

Aina (11) og Emil (11) i 6. klasse hadde jobbet mye med temaet fred og fredsprisen fram mot festen, og de kunne fortelle om vinnerne av prisen:

- De vant fordi Tunisia var på kanten til borgerkrig. De fire, den tunisiske dialogkvartetten, snakket med gruppene som kjempet mot hverandre i landet om å bli enige om en ny grunnlov. De klarte å bevare fred gjennom å skape dialog og samarbeid mellom grupper som kunne ha startet krig.

Både Aina og Emil mente at dette var en velfortjent pris. - Det er ikke bra for noen at det er krig. Det blir demonstrasjoner, uro og mange mennesker blir drevet på flukt. Også er krig skremmende. Det påvirker hele verden. Det er viktig å lære om fred, for da lærer man om hvordan man kan hjelpe til og være med på det fredsbyggende arbeidet.

Det var tydelig at elevene hadde jobbet grundig med temaet fred, og barna kom med mange kloke refleksjoner. Takk til Stakkevollan skole for en veldig fin og innholdsrik fredsprisfest!