Emmanuel

🇲🇼

Bor: Malawi
Alder: 7 år
2. klasse

Emmanuel er 7 år gammel og etter å spille fotball, er det beste han vet å gå på skolen og lære nye ting

Med din støtte

Som fadder støtter du arbeidet som sikrer Emmanuel og hans medelever bedre undervisning, og et godt læremiljø. Med din hjelp gir Redd Barna lærerne på Emmanuels skole systematisk opplæring og støtte, slik at de kan gi barna en god skolehverdag med trivsel og riktig læring. Din støtte sørger også for at elevene på skolen får bøker og annet skolemateriell.

Vi gleder oss til å følge Emmanuels reise videre med deg!

 • 13 mai, 2019

  Velkommen til Emmanuel!

  Emmanuel er syv år gammel og går i andreklasse på den lokale skolen i en liten landsby som ligger iden sørlige delen av Malawi. Her bor han sammen med familien sin i et enkelt hus som er laget av murstein med tak av bølgeblikk. Familien består av mamma Happiness (35), pappa Goodson (40), brødrene Chiza (15) og Steven (15) og søstrene Chisomo (12) og Pemphero (2 mnd).

  Etter å spille fotball, er det beste Emmanuel vet å gå på skolen og lære nye ting. Han har ikke ett spesielt favorittfag, men moren forteller at han alltid er nøye med å gjøre alle leksene han får. Når Emmanuel ikke er på skolen eller gjør lekser, må han ofte hjelpe til med forskjellige oppgaver hjemme. Det er en selvfølge for barn som kommer fra fattige familier i Malawi. Men selv for en travel gutt i Malawi, blir det alltid tid til lek og moro sammen med venner.

  Den store familien deler et enkelt hus som er bygget av murstein med sementgulv og tak av bølgeblikk. Huset har fire rom, men ikke innlagt strøm og vann. Hver dag bruker familien minst 30 minutter på å hente vann i brønnen som hele landsbyen deler på. Det finnes ingen helsetjenester i landsbyen, og hvis noen i familien blir syke tar det en time å gå til nærmeste helsestasjon.

  Som de fleste andre i landsbyen lever Emmanuel og familien i ekstrem fattigdom. Foreldrene livnærer seg hovedsakelig av jordbruk, men det de klarer å dyrke er ikke nok til å dekke familiens behov for mat. Det er en daglig kamp for familien å skaffe nok mat på bordet. Derfor må foreldrene og de to eldste brødrene ta strøjobber når sjansen byr seg.

Emmanuel blir representantbarn i Redd Barna.