Foto: Ravleen Kaur
Maling er en av mange aktiviteter som de frivillige i Redd Barna Drammen gjør sammen med barna.

Redd Barna Drammen ble etablert i 2008, og har siden den gang organisert og medvirket i mange morsomme aktiviteter for og med barn. Vi har vært engasjert i alt fra aktiviteter med barn som er nye i landet og byen, - til stands på Elvefestivalen. Medlemmene har deltatt på givende og lærerike foredrag, seminarer og temakvelder i Redd Barna sentralt. Vi har fått personalet på «Pigen» i Drammen til å gå med klovneneser til inntekt for Redd Barna. Redd Barna Drammen har også bidratt i arbeidet med en tegneseriebok om opplevelsene til flyktningbarn.

Den siste tiden har vi hatt leksehjelp for barn på Brandengen skole. Leksehjelpgruppa og aktivitetsgruppa har vært kjerneaktivitetene til Redd Barna Drammen. Aktivitetsgruppa arrangerte alt fra ake- og bakedager til spill- og hobbykvelder, samt turer i Drammensbadet og utflukter med grilling på Holmenokken.

Å rusle gjennom byen og oppleve barn komme springende mot deg å spørre på gebrokkent norsk om når det er Redd Barna neste gang; det gjør noe med deg. Å se unger med skolesekk sparke i grusen mens de venter på at leksehjelpen skal åpne; likeså.

Våren 2015 er vi dessverre ikke nok frivillige til å kunne drive tilbudet videre. Nå lurer vi veldig på hva fremtiden bringer! Kanskje vi kan starte en månedlig ungdomsklubb? Eller kanskje et tiltak med flerkulturell kafé for barnefamilier? Eller hva med ferieaktiviteter? Mange barn i byen vår har lite å fortelle vennene sine etter feriene. Aktivitetsgruppa organiserte mye slikt; båtturer, bowling, gårdsbesøk, Lekeland og Megazone, - noe vi vet ble høyt verdsatt. Kanskje vi kan samarbeide med Turistforeningen, Biblioteket eller Frivilligsentralen? Hva tror du?

Har du lyst til å være med å gjøre en forskjell og være med å tilby friminutter i små og tidvis strevsomme liv? Har du lyst til å være med å utforme Redd Barna Drammens framtid, lære nye ting og møte fine folk; og samtidig få et herlig positivt CV-krydder?

 

Foto: Rebecca Tangen Annesdatter
Redd Barna Drammen tar med barn på aktivitet i Drammensområdet.

Ønsker du å engasjere deg eller få mer informasjon? Ta kontakt med regionkontoret i Oslo.

Nyhetssaker om Redd Barna Drammen: