Bli frivillig
En vegg av papirhjerter i mange farger med meldinger fra barn En vegg av papirhjerter i mange farger med meldinger fra barn

POLITISK PÅVIRKNING: SKAP POLITISK ENDRING FOR BARN

Får barn og unge i din kommune det de har krav på? Har du lyst til å være med og jobbe for at flere barn skal få sine rettigheter oppfylt? Da kan dette være aktiviteten for deg. Bli frivillig og jobb med politisk påvirkning – du kan skape politisk endring for barn i ditt nærområde!

Hvorfor skal du delta?

Politikk har stor betydning for barns liv. Derfor er det så viktig at politikerne lager politikk til det beste for barn. For at dette skal skje, kan du gjøre en viktig forskjell. Du kan påvirke lokale politikere i din kommune i saker som angår barn, og på den måten skape et bedre liv for barn og unge der du bor.

Hva gjør du?

Det er opp til deg hva du ønsker å gjøre. Etter gjennomført opplæring kan du blant annet jobbe med å:  

  • Skrive leserinnlegg til lokalavisen  
  • Skrive høringssvar til saker som skal opp til behandling i kommunestyret
  • Invitere politikere til møter om en aktuell sak 
  • Kontakte politikere direkte for å påvirke  
  • Delta på kommunestyremøter der lokalbefolkningen kan si sin mening
  • Jobbe for å få Redd Barnas politikk inn i partienes valgprogram lokalt

Som alt annet arbeid i Redd Barna har vi et barnerettighetsperspektiv, og når du melder deg som frivillig vil du få eksempler på saker du kan påvirke.

Dette er noen av de sakene som frivillige i Redd Barna jobber med for tiden:

Hvor mye tid tar det og hva kreves av deg?

Det er opp til deg hvor mye tid du ønsker å engasjere deg i politisk påvirkning. Du trenger ingen spesielle forkunnskaper om politikk eller politiske prosesser, alt dette vil du lære mer om.

Det er ønskelig at du:

  • Deltar på opplæring om det temaet du skal påvirke om, og om hvordan drive politisk påvirkning
  • Blir medlem i Redd Barna eller Press – Redd Barna Ungdom  

Hva får du?

Du får et unikt innblikk i hva Redd Barna mener om politiske saker som angår barn, og du lærer om hvordan politikk og de politiske prosessene fungerer i din kommune.

Underveis får du tilbud om faglig påfyll og kurs, som gir deg kunnskap om hva Redd Barna mener om de ulike sakene du jobber med. Du får tilgang til digitale kurs kan du ta på egenhånd for å få en første innføring i hvordan drive med påvirkning, og det vil arrangeres kurs med rådgivere fra Redd Barna.

Du får opplæring før du starter og oppfølging av Redd Barna. Kontakt gjerne lokalpolitisk ansvarlig på [email protected] dersom det er noe du er usikker på, eller trenger mer informasjon om. Du får også muligheten til å dele erfaring med andre som engasjerer seg i å påvirke politikk lokalt, og lære om påvirkningsarbeid i andre kommuner.  

Hvor kan du jobbe med lokalpolitisk påvirkning?

 Overalt! Dette  kan du gjøre uansett hvor du bor.  

Meld din interesse som frivillig

Vi kontakter deg så snart som mulig etter at du har sendt inn skjemaet.
  • Påkrevde felt er merket med *

  • * Vi bruker postnummer for å sette deg i kontakt med riktig regionkontor