Bli en super-bøssebærer: Tips, triks og inspirasjon

Bli bøssebærer: 22. oktober går TV-aksjonen til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. Sammen kan vi gi over 100 000 barn mulighet til å leke, lære og leve i fred. Nå kan du melde deg som bøssebærer.

Det personlige møtet i døra er både viktig og hyggelig. Det skaper tillit og minner folk på at det er TV-aksjonen.

Mange ser frem til å få besøk av bøssebærerne, og du får mulighet til å svare på spørsmål og overvinne skepsis.

Gjør en positiv forskjell

Det styrker også følelsen av å bidra – når folk gir penger til deg personlig, får de øyeblikkelig glede av å ha gjort en positiv forskjell.

Din egen innsats med å gå fra dør til dør for å samle inn penger kan i tillegg inspirere andre til å bidra. Folk er mer tilbøyelige til å støtte en sak når de ser at andre bryr seg nok til å bruke sin tid og energi på det.

Barn som går med bøsse på døra _Bli bøssebærer TV-aksjonen 2023 Redd Barna
To bøssebærere på døra TV-aksjonen

Tips og triks for å bli en super-bøssebærer

  1. Forbered deg godt

Å være godt forberedt er nøkkelen til en vellykket bøsseinnsamling. Sørg for at du har alt du trenger, inkludert en bøsse, ID-kort, kunnskap om TV-aksjonen og formålet og en god dose entusiasme.

  1. Kle deg ut – om du har lyst, da

Å skille seg ut kan hjelpe deg med å tiltrekke oppmerksomhet og engasjere folk. Vurder å kle deg ut i et kreativt antrekk. Jo mer minneverdig du er, desto mer sannsynlig er det at folk vil gi.

  1. Ha kunnskap om formålet

Lær deg alt du kan om TV-aksjonens formål og hvor pengene går. Jo bedre du kan forklare dette til folk, desto mer sannsynlig er det at de vil donere. Du kan også nevne tidligere prosjekter som TV-aksjonen har støttet for å vise konkret hvordan pengene blir brukt.

  1. Møt alle med et smil

Vær vennlig og smilende når du går fra dør til dør. Folk er mer villige til å gi når de møter en positiv og hyggelig bøssebærer.

  1. Bruk sosiale medier

Utnytt sosiale medier til din fordel. Del bilder og videoer fra runden din (men husk å spørre folk om lov før du deler bilder av dem), og oppfordre folk til å vipse hvis de ikke er hjemme. Husk å bruke emneknaggen for TV-aksjonen for å øke synligheten din: #tvaksjonen

  1. Engasjer barna

Familier med barn kan være spesielt inspirerende. Ta med barna på bøsserunden, og la dem holde bøssen innimellom. Det er også en fin måte å få kontakt med folk på.

  1. Takknemlighet og oppfølging

Husk å takke alle som gir, uansett hvor mye de donerer. En enkel takk kan gjøre en stor forskjell og oppmuntre til gjentatte donasjoner i fremtiden.

  1. Gå som et lag

Å samle inn penger kan være morsommere og mindre skummelt hvis du går sammen med venner eller familie. Gjør det til en hyggelig felles søndagstur, og samles gjerne etterpå for å følge med på TV-sendingen.

  1. Lag litt konkurranse ut av det

He et mål om å bidra til at kommunen samler inn mer penger enn i fjor eller å slå nabokommunene. Det gir deg ekstra motivasjon og fokus.

  1. Ha det gøy!

Til slutt, husk at TV-aksjonen handler om å hjelpe de som trenger det mest. Ha det gøy, spre glede og entusiasme – og du vil ikke bare samle inn penger, men også inspirere andre til å bidra til en bedre verden.