Foto: Redd Barna/Rune Stormark
Denne gjengen vil støtte bosatte i Sogndal: øverst f.v Sania Ahmed, Lars Aalborg Vangli, Ulrikke Gjærder Olsen, Carina Iversen og Rokaya Hossainali. Nederst f.v: Ingeborg Faller, Sandra Rivrud Rygg og praksisstudent Benedikte Eide Ljøen.

For noen måneder siden hadde Benedikte et møte med de ansatte på regionkontoret i Bergen. Der ble de enige om å starte opp arbeid blant bosatte barn i Sogndal. Deretter gikk det slag i slag med planlegging og informasjonsmøte på Høgskulen i Sogndal hvor mange møtte opp for å høre mer om prosjektet.

Får nye venner

-Regionleder Silje Aasgaard Olsen snakket med kommunen og kontaktet foreldrene, forteller Benedikte. -Så besøkte vi flyktningene for å bli bedre kjent.

Rundt lunsjbordet på Flyktningseminaret i Oslo sitter en hel gjeng av frivillige som Benedikte har rekruttert til arbeidet. For dem er dette arbeidet både gøy og viktig.

-Vi knytter bånd til barna og deres familier, og det bygges tillit, sier Lars Aalborg Vangli, en av de nye frivillige i Sogndal. –Vi lager middag og blir venner. Det er fint, smiler Lars.

Besøker familier

Gruppen i Sogndal har allerede gjennomført flere aktiviteter sammen med barna. Av og til er de hjemme hos familiene, og da går de sammen to og to. Andre ganger går de turer sammen med barna. Målet er å integrere barna og familiene i lokalsamfunnet.

-Det virker som om alle setter pris på dette. Både barn og voksne, sier Benedikte. –Vi har nettopp kommet i gang, og målet er å møtes en gang i uken.

De frivillige beskriver oppgaven som både rørende og inspirerende. –Vi får mange gode opplevelser i dette arbeidet, smiler Lars, og informerer om at gruppen ser for seg å holde på lenge, og kanskje starte opp med leksehjelp eller andre ting som barna trenger.

Har du lyst til å bli frivillig i Redd Barna? Kontakt ditt nærmeste regionkontor