Foto: Redd Barna
Tatiana Palanca, også kjent som "Miss Tati", klarte virkelig å skape god stemning og mye liv og røre på festen.

Bergen Bosattgruppe består av frivillige som fungerer som støttespillere for barn i familier som har fått oppholdstillatelse og er blitt bosatt i Bergen kommune.

Til vanlig møter de frivillige familiene hver for seg, og denne søndagen var første gang de frivillige inviterte alle barna og foreldrene de følger opp til en felles samling. Da nærmere 50 barn, foreldre og frivillige til slutt møtte opp, var det en del nye ansikter for mange, og naturlig nok litt nervøsitet for hva kvelden ville bringe.

Da viste det seg å være en veldig god ide å begynne festlighetene med en klassisk isbryter – stolleken! Den hang både barn, foreldre og frivillige seg på, og dermed ble festdeltakerne fort varme i trøyen.

Festdeltakerne holdt seg varme

Utover festen klarte man definitivt å beholde denne varmen. Det ble konkurrert i sekkeløp og å bære potet på skje, noe både 3-åringene og 14-åringene syntes var like artig.

I tillegg tok man seg tid til en felles danselek, og da måtte også mødrene og fedrene komme på gulvet og delta!

Et av festens høydepunkt var da Tatiana Palanca, også kjent som Miss Tati, kom på besøk. Miss Tati er en fremadstormende bergensbasert musiker, med bakgrunn fra Angola. Hun klarte virkelig å begeistre både barn og voksne med flott soulmusikk. Og mens hun opptrådte inviterte hun barna med, slik at de fikk prøvd seg både som sangere og back up-dansere!

Foto: Redd Barna
God mat, og bredt utvalg, manglet det ikke på da Bosattgruppen arrangerte fest.

Noen små matpauser

I mellom all den fysiske aktiviteten tok man seg tid til småpauser, prat og ikke minst mye mat. Bosattgruppen hadde fått sponset boller til alle fra Godt brød, blant annet store, varme skillingsboller rett fra ovnen.

Det ble også servert muffins, juice og yoghurt, og tillegg hadde de frivillige og familiene med seg flere fruktfat, kaker og annen mat.

- Det var veldig god stemning, og smil og latter i to timer. En vellykket fest! konkluderer Kjersti Holter, leder av Bergen Bosattgruppe.

På slutten fikk alle barna med seg hjem en overraskelsespose med sjokolade, Smarties, Redd Barna-reflekser, Redd Barna-ballonger og en mandarin. Ikke overraskende slo også dette godt an blant barna!

Har du lyst til å engasjere deg for at barn blir inkludert i sitt nærmiljø? Ta kontakt med ditt nærmeste regionkontor!