Foto: Mia Skar Manger
Flytebryggen er det naturlige utgangspunkt for fisking, bading og båtkjøring

Vi var alle klare for ei helg uten strøm, varmtvann, TV og internett. Foreldrenes mas og ens egen seng skulle erstattes av glede, leven og felleskap med Redd Barna Aktiv.

Etter en lang busstur og påfølgende ferjetur ble vi fraktet trygt til Hestviken. I peisen brant det lystig og tomatsuppa venta. Alle var sultne og satte stor pris på maten, men så snart magen var full ble benken tom. Rommene skulle inspiseres og bagasjen fraktes på plass. Etterpå ble det peiskos, brettspill, musikk og fredagsdigg.

De fleste var tidlig oppe neste morgen, og etter en enkel frokost skulle området utforskes. Et ordentlig høstvær medførte at mange foretrakk å være inne, men de barske kledde på seg og dro ut på oppdagelsesferd, spilte fotball eller bar ved. Både badestampen og badstua ble fyrt opp for å bli gode og varme til ettermiddagsbadet.

Foto: Mia Skar Manger
Badestampen blir alltid flittig brukt i Hestviken

Badestamp og fiskespising

Utover dagen roet både regnet og vinden seg så båten kunne sjøsettes og fiskesnøret kastes. Å hoppe på bølgene og til og med få lov til å styre båten selv var utrolig stas. Det samme var ikke bare å få fisk på kroken, men også å steke den selv og ha den som tilbehør til tacokveldskosen.

Det var stor pågang både i stampen og badstua, og de tøffeste hoppet til og med i havet for årets (sannsynligvis) siste bad. Om kvelden var det lysbildefremvisning og talentkonkurranse. Det fantes både en dyktig magiker, en sjarmerende pianist, noen gyldne struper samt myke hofter blant gjengen.

Selv om det ble en sen kveld for de eldste barna og ungdommene var de likevel klare for rydding, vasking og pakking søndag formiddag. En trøtt, men fornøyd gjeng tok farvel med Hestviken og dets fantastiske besetning og vendte nesa nordvestover mot Bergen igjen. Takk for turen alle sammen!