Foto: Redd Barna/Camilla Haug
Litt lek må til før man skal sitte lenge i ro.

I forbindelse med Festspillene i Bergen fikk Redd Barna tildelt billetter gjennom Kavlifondet for å ta med barn ved asylmottaket på forestillingen til id/Cirque Eloize i Grieghallen.

Cirque Eloize er en kanadisk nysirkusgruppe som er på turne med en forestilling som med utgangspunkt i historien fra musikalen Westside Story utøver et show spekket med imponerende akrobatikk i urban scenografi. Kompaniet har også grunnlagt Foundation Eloize som har som mål hjelpe vanskeligstilte gjennom å involvere dem i sirkus og performanskunst. 

Tiden før forestillingen begynte ble benyttet til lek. Nye frivillige ble raskt kjent med flere av barna gjennom den vell kjente leken «rødt og grønt lys». Barna fikk løpt fra seg litt før det var klart for å ta plass i Griegsalen som for anledningen var fylt av forventningsfulle barn og voksne i alle aldre.

Foto: Festspillene i Bergen

En forestilling for alle

De to timene forestillingen varte, viste dansekompaniet frem et bredt spekter av forskjellige kunst- og danseformer - fra ballett, akrobatikk, klovnekunst, dans, kunst og til teater. Her var det altså noe som vakte interesse blant både store og små. Etter første akt utbrøt et av barna lettet:

«Er det bare pause? Det var bra!»

Etter forestillingen snakket vi om inntrykkene forestillingen hadde gitt over en matbit: «Klarer DU å balansere på et tårn av stoler eller hoppe over en rad av mennesker med sykkel?»