Barna våre er absolutt det kjæreste og viktigste vi har, sier Petter Varner, eier og adm. dir. i Dressmann.

Dressmann er Nordens største kleskjede innen herreklær og er med i Varner-gruppen, som sammen med Redd Barna, Princess og flere andre skandinaviske tekstilorganisasjoner har utviklet Work2Learn-prosjektet. Varner-Gruppen er en stor aktør innen tekstilhandel i Norge, med rundt 1 100 butikker i Nord-Europa. Her finner vi blant annet konseptene Dressmann, Cubus, Vivikes, Urban, Carlings og Bik Bok. Nå har Dressmann inngått et langsiktig samarbeid med Redd Barna.

- Vi gleder oss enormt til å støtte Work2Learn-prosjektet i Bangladesh, hvor vi har stor produksjon. Og hvor vi har mulighet til å være tett på og følge opp resultater av dette, sier eier og adm. dir. i Dressmann, Petter Varner. - Vi gleder oss til samarbeidet med Redd Barna!

Alternativ til fattigdom

Work2Learn er etablert i Bangladesh, i et av verdens fattigste land. Her er halvparten av befolkningen under 18 år, og 80-90 prosent av landets inntekter kommer fra tekstilindustrien. Utfordringene mange og sammensatte for internasjonale aktører som handler med lokale leverandører.

Arbeidsvilkår og rettigheter for barn og unge under 18 år står på agendaen hos Dressmann, og det passet derfor svært bra å inngå et samarbeid med Redd Barna om Work2Learn.
– Dette er å ta samfunnsansvar i praksis, og går rett i kjernen av vår virksomhet, sier CSR-ansvarlig i Varner, Annabelle Lefébure-Henriksen.

Sikrer trygge arbeidsplasser

Lefébure-Henriksen mener det er avgjørende at prosjektet drives i samarbeid med Redd Barna, som har den nødvendige kunnskapen og ekspertisen i forhold til å arbeide med barn og unge, samtidig som det er viktig at næringslivet også bidrar med det de er gode på. Dressmann bidrar ikke bare økonomisk til Work2Learn, men forplikter seg også til å sikre ungdom som er med på prosjektet en lærlingplass innenfor sitt fag. Det er stort behov for kvalifisert arbeidskraft i Bangladesh, blant annet innen fagene maskinreparasjon, strikking, trykk og industriell sying. Dressmann og Varner-Gruppen skal også bidra med sin tid og kompetanse for å sikre at de unge får mest mulig ut av utdannelsen og lærlingtiden på fabrikkene.

- Redd Barna er glade for at Dressmann vil være vår hovedsamarbeidspartner, og støtte det viktige arbeidet som Work2Learn er. Sammen kan vi gi mange barn og unge en bedre fremtid, sier Tove R. Wang, generalsekretær i Redd Barna.

Les mer om Dressmann her: www.dressmann.com