Foto: Marita S. Tørudstad
Det er veldig motiverende å bidra til en så god sak. I tillegg er det sosialt og gøy å være med på BI studentaksjonen, forteller studentene.

Etter en grusom fortid med folkemordet under Røde Khmer, møter landet fortsatt store utfordringer innen utdanningssystemet. Mindre enn halvparten av barna fullfører grunnskolen.

På denne måten sikrer BI Studentaksjonen i samarbeid med Redd Barna at flere tusen barn i utsatte områder får gå på skoler med et hygienisk, sikkert og barnevennlig læringsmiljø. I tillegg til å bygge nye skoler utdannes også lærere og skoleledelsen styrkes.

Dette er første året aksjonen går over et helt skoleår. BI Studentaksjonen har som mål for høsten 2014 og våren 2015 å samle inn 400 000 kr til utdanningsprosjekter i Kambodsja. Engasjerte BI-studenter på Nydalen har arrangert fotballturnering, hatt aksjon, solgt påskeegg/vafler og er nå i siste innspurt av årets innsamling – den store bøsse-aksjonen.

Foto: Martin Uteng
Prosjektansvarlig i BI Studentaksjonen på besøk i Kambodsja 2015

BI Studentaksjonen på prosjektbesøk i Kambodsja

Nylig dro Mari Løvstad, prosjektansvarlig i BI Studentaksjonen til Kambodsja for å besøke skoler og se hvilken forskjell støtte til skolebygg og god utdanning kan gjøre. Mari sier om sitt første møte med Kambodsja:

 - Det er mye fattigdom og det finnes barn som lever på gata. Ved første inntrykk ser jeg hvorfor det er så viktig å støtte prosjektet i Kambodsja, for det er barn her som virkelig trenger hjelp.

Les mer om Maris opplevelser her.

Stor entusiasme

- Vi er stolte over at BI-studentene har denne aksjonen for Redd Barna, og at de har fått til et så flott resultat. Denne aksjonen vil gi en ny fremtid til mange barn som trenger det, sier Tove R. Wang, generalsekretær i Redd Barna.