Rohan er en litt sjenert gutt som daglig møter utfordringer nepalske barn må hanskes med. Hjemmet til Rohan og familien er blant de mest fattigslige i nabolaget. Det finnes kun ett rom i huset som hele familien deler. Det beste Rohan vet er å gå på skole, og den store drømmen er å bli politi.

Vårt arbeid for utdanning i Nepal

Målet er å øke antall barn som får skolegang med god kvalitet. Vi arbeider for å:

Gi 60 000 barn skolegang i 433 skoler

Sikre at helse blir integrert i skolen

Sikre fokus på sunn ernæring i skolen

Utvikle læringsmateriell tilpasset hvert klassetrinn

Videreutdanne lærere for å sikre pedagogisk undervisning

Store fremskritt for Rohan

Desember 2018

Et nytt år går mot slutten for Rohan og familien. Det har vært et godt år for Rohan. Han gjør det stadig bedre på skolen, og lærerne forteller oss at han har gjort store framskritt i de fleste fag. Han sliter fortsatt litt med matematikken, men med hjelp fra støttespillere som deg, får han nå ekstraundervisning og jobber hardt for å bli bedre i faget.

I løpet av det siste året har jeg har blitt mye bedre i engelsk. Jeg har brukt mye tid på lekser, og det hjelper mye når jeg får ekstraundervisning. Jeg synes fortsatt at matematikk er vanskelig, men lærerne er flinke til å hjelpe meg når jeg ikke får det til.

På Rohans skole har det skjedd mye det siste året. Elevene har fått tilgang til rent drikkevann, og siden vårt forrige besøk har nå Rohan og klassekameratene også fått nye lærebøker. De gamle bøkene var utslitt og elevene likte ikke å bruke dem.

De nye bøkene er mye bedre enn de gamle. De var så slitt at de nesten ikke hang sammen. De nye bøkene er kjempefine og har mange tegninger og fine farger som gjør det lettere å forstå, sier Rohan med et smil.

 

DÅRLIGERE ØKONOMI

Familiens økonomiske situasjon er dessverre dårligere enn noen gang. Rohans mor jobber fortsatt som hushjelp, men det er lite penger å tjene. Faren har fortsatt ikke fått fast jobb, og tar forskjellige strøjobber når det er noe ledig.

FEIRING

I november feiret familien Diwali som er hinduenes nyttår og den viktigste festen i året. Den feires i to til fem dager, og for Rohan er dette et av årets store høydepunkt.

Jeg gleder meg hele året til å feire Diwali. Jeg feiret sammen med vennene mine og tente lys og så på fyrverkeriet. Og så fikk jeg helt nye klær til festen! sier Rohan og hilser til alle i Norge.

 

Rohan at school
Rohan at home

 

Vår tid med Rohan

Under har vi samlet noen av høydepunktene fra vår tid med Rohan.

Bli kjent med flere av barna du er med på å hjelpe