Osmar er en blid og utadvendt gutt som går godt sammen med alle medlemmene i storfamilien sin. Det er en fordel, for det er trangt om plassen i huset. Familien består av bestefar og bestemor, mor og søster, samt tante, onkel og kusine.

Når han ikke er på skolen, liker Osmar å leke med vennene sine, og det beste han vet er å spille fotball. Den store drømmen er å bli profesjonell fotballspiller.

Vårt arbeid for utdanning i Nicaragua

Målet er å øke antall barn som får skolegang med god kvalitet. Vi arbeider for å:

Gi 22 000 barn skolegang av god kvalitet

Sikre at helse blir integrert i skolen

Sikre fokus på sunn ernæring i skolen

Gi elevene undervisning på eget morsmål i tillegg til spansk

Videreutdanne lærere for å gi pedagogisk undervisning

Osmar takker for seg

Mai 2019

Her kommer siste oppdatering fra oss om ditt representantbarn Osmar. Nå som Osmar og landsbyen har fått et velfungerende skolesystem, er det på tide for oss å ta farvel og ønske ham og landsbyen lykke til videre. Emmanuel er vår nye barnerepresentant fra Malawi, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med ham sammen med deg.

Det er fire år siden vårt første møte med Osmar. Da var han en litt sjenert og innesluttet gutt som slet med å finne seg til rette på skolen. Moren var ikke så opptatt av skolegang, og så ikke nytten av at Osmar skulle ta en utdannelse. Med støtte fra faddere som deg, har mye forandret seg siden den gang. I dag er Osmar en utadvendt femteklassing som stadig gjør det bedre på skolen.

Da Osmar ble valgt til å representere barna i landsbyen, var han veldig usikker på om han var den rette for jobben. Gjennom skolegang og støtte fra faddere som deg, har han fått mulighet til å utvikle evnene sine og få tro på seg selv. «Jeg var glad, men litt usikker da de valgte meg til å være representant for landsbyen. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få så mye hjelp med skolen og når jeg har vært syk».

Da Redd Barna startet opp utdanningsprosjektet i Osmars landsby, skjønte vi at det var en stor jobb som lå foran oss. Fattigdom og uvitenhet om hvor viktig skolegang var, gjorde at mange foreldre ikke sendte barna til skolen. Kvaliteten på klasserom, materiell og undervisning var dårlig, og mange av barna som gikk på skolen lærte lite når de først var der. Som fadder har du bidratt til at Redd Barna kunne pusse opp skolen, skaffe materiell, og starte jobben med å utdanne lærere til å bruke gode pedagogiske metoder i undervisningen. Det har gitt gode resultater, og sammen med lokale samarbeidspartnere har vi klart å snu foreldrenes skepsis mot å gi barna skolegang. I dag har landsbyen et velfungerende skolesystem. Foreldrene ser at barna lærer og utvikler seg, og prioriterer derfor at barna skal fortsette på skolen. Dette arbeidet hadde ikke vært mulig uten faddere som deg.

 

«Jeg vil takke alle som har hjulpet oss. Som mor og sønn har vi et mye bedre forhold nå. Osmar har lært så mye i løpet av denne tiden, og han er en helt annen gutt i dag. Nå liker han å gå på skolen. Jeg vil også takke alle i Norge som har bidratt til at Osmar har fått tilgang til helsetjenester og medisiner. Selv om han fortsatt har noen plager, er helsen hans mye bedre nå», sier mamma Yulissa.

Som for de fleste barn i Nicaragua har også Osmar hatt utfordringer på veien. Men gjennom årene som barnerepresentant har han hatt en god og jevn utvikling. Med videre utdanning vil han ha muligheten til å skaffe seg et godt liv og bli en viktig ressurs for samfunnet hun lever i. «Tinki pali! (tusen takk på Miskitu) til alle som har hjulpet meg, og hils til alle i Norge», sier Osmar før vi tar farvel for denne gang

TUSEN TAKK FOR AT DU GJØR EN FORSKJELL! Som fadder er du en viktig del av livet til mange barn hver dag. Med din hjelp får barn som Osmar utdanning og muligheten til å skaffe seg et bedre liv.

 

Vår tid med Osmar

Under har vi samlet noen av høydepunktene fra vår tid med Osmar.

Bli kjent med flere av barna du er med på å hjelpe