Osmar er en blid og utadvendt gutt som går godt sammen med alle medlemmene i storfamilien sin. Det er en fordel, for det er trangt om plassen i huset. Familien består av bestefar og bestemor, mor og søster, samt tante, onkel og kusine.

Når han ikke er på skolen, liker Osmar å leke med vennene sine, og det beste han vet er å spille fotball. Den store drømmen er å bli profesjonell fotballspiller.

Vårt arbeid for utdanning i Nicaragua

Målet er å øke antall barn som får skolegang med god kvalitet. Vi arbeider for å:

Gi 22 000 barn skolegang av god kvalitet

Sikre at helse blir integrert i skolen

Sikre fokus på sunn ernæring i skolen

Gi elevene undervisning på eget morsmål i tillegg til spansk

Videreutdanne lærere for å gi pedagogisk undervisning

ET SPENNENDE ÅR

Desember 2018

Et nytt år går mot slutten for Osmar og familien. Denne gangen møter vi Osmar og mamma,Yulissa, i hovedstaden Managua. Osmar er overbegeistret over å være i hovedstaden, og syntes det var ekstra morsomt å fly.

Jeg har aldri flydd før og det var helt fantastisk! Jeg var både glad og redd på en gang. Alt ser så pent ut der oppe fra.

Det er dagen før han skal inn på en større undersøkelse på barnesykehuset. Etter det forrige besøket ble det fastslått at Osmar hadde epilepsi. Undersøkelsen viste også at Osmar har en form for kronisk bihulebetennelse. Med hjelp
fra støttespillere som deg, får han nå behandling og medisiner for dette.

Etter at jeg fikk medisiner har jeg blitt mye bedre. Før måtte jeg ofte gå hjem fra skolen fordi jeg hadde så vondt i hodet. Det har jeg nesten aldri lenger.

 

En annen stor ting som har skjedd siden vårt siste besøk, er at Osmars far har tatt kontakt med sønnen. Han har vært fraværende siden Osmar ble født. Det er ikke vanskelig å se at dette er noe Osmar setter stor pris på.

Jeg har snakket mye med pappa i det siste. Han hadde hørt at jeg var syk og kom på besøk da jeg hadde bursdag, forteller Osmar med et stort smil.

Familiens økonomiske situasjon er dessverre dårligere enn noen gang. Yulissa har stengt den lille butikken familien hadde i huset, og er nå helt avhengig av støtte fra Osmars besteforeldre. Hun håper at hun skal få skrapt sammen litt penger, slik at Osmar og søsteren kan få en liten gave til jul. Osmar er klar over at det er lite penger om dagen, og vet at det kanskje ikke blir så mange pakker til jul i år.

På julaften skal jeg gå i kirken sammen med bestevennene mine Ulises, og Merkel. Etter det drar jeg hjem til familien. Det er alltid hyggelig når alle møtes, sier Osmar og hilser til alle i Norge.

 

Vår tid med Osmar

Under har vi samlet noen av høydepunktene fra vår tid med Osmar.

Bli kjent med flere av barna du er med på å hjelpe