Dette blir den aller første offisielle visningen av filmen. Regissør Margreth Olin vil presentere filmen. Janne Olise Raanes, leder av Redd Barnas Norgesprogram vil holde en appell. I tillegg til dette vil vi også ha et musikalsk innslag fra den plateaktuelle artisten Rebekka Karijord, som har høstet strålende kritikker fra sitt nye album «We become ourselves». Karijord har også skrevet originalmusikk til filmen. Arrangementet er gratis!
 
Dørene åpner kl 18:00, arrangementet starter kl 19:00.

Velkommen!

Om filmen

I 2009 innførte den norske regjeringen flere tiltak for å begrense innvandringen. Et av tiltakene var å gi enslige mindreårige asylsøkere mellom 16 og 18 år begrensede oppholdstillatelser. De skal returneres til opprinnelseslandet når de fyller 18 år. I Norge har barnevernet omsorgsansvaret for barn uten nære omsorgspersoner, dette gjelder ikke for enslige mindreårige asylsøkere mellom 15 og 18 år.

I filmen blir vi kjent med Goli fra Kurdistan, han ble deportert fra Norge dagen etter at han ble 18 år. Han la med en gang ut på ny flukt. Vi følger Goli på flukten. Vi møter brødrene Hassan og Husein fra Afghanistan. Husein ble lam av frykt etter at de fikk avslag i Norge. Khalid mottar sitt endelige svar fra UNE på sin 18 års dag.

"De andre" er en nær, provoserende og bevegende film om ungdom som kjemper for å beholde livshåpet. Hva skjer med oss når vi bryter etiske grunnprinsipper?

Redd Barna har samarbeidet med Margreth Olin i hennes arbeid med "De andre" og er glade for å invitere til en åpen førpremiere på "De andre" – en viktig og sterk film som viser hvordan norske myndigheter ivaretar barn som er alene på flukt og søker beskyttelse i Norge.

Velkommen!

Arrangementet ligger på Facebook >