Stemmer fra felt

 • Suli

  Ingrid: Livet i husarrest

  (20.11.2012)

  Nå har jeg vært fem uker i Irak for å jobbe med Redd Barnas nødhjelpsoperasjon for de syriske flyktningene. Det kan kanskje høres spennende, til og med litt glamorøst, ut men sannheten er at jeg har opplevd eksepsjonelt lite i løpet av denne tiden.

  Les mer

 • FN er i ferd med å bytte ut de tynne teltene i leirene i Al Qaem med tykkere familietelt som holder kulden bedre ute. Likevel er det fremdeles et stort behov for vinterklær og varmt vann i dusjene i al Qaem.

  Ingrid: Vinteren truer

  (05.11.2012)

  Vinteren truer barnas helse i flyktningleirene i Irak. Fra slutten av november og til januar faller temperaturene i den irakiske ørkenen og flyktningleirene i Al Qaem ofte under frysepunktet. De syriske flyktningbarna som bor der har bare shorts og t-skjorter, og har heller ikke tilgang til varmt vann å vaske seg i.

  Les mer

 • Flyktningleir nummer 1 i Al Qaem. Teltene er fremdeles ikke vinterisolert, men UNHCR lanserte denne uken planer for hvordan dette skal løses.

  Ingrid: Når Irak virker trygt

  (23.10.2012)

  Det er vanskelig å forestille seg hvor desperat situasjonen i Syria virkelig er. Men det sier mye om sikkerhetsnivået når foreldre bestemmer seg for å ta med seg barna sine og flykte til relativ sikkerhet i Irak. Gjennom hele min barndom ble «Irak» kun nevnt i sammenheng med «krig» på TV-nyhetene. Nå har situasjonen endret seg. Så langt har nesten 42 000 syriere flyktet til Irak for å slippe unna volden og grusomhetene i hjemlandet.

  Les mer

 • Supermarkeder finnes i Juba, men markedet er der lokalbefolkningen handler.

  Ketil: Shopping i Juba

  (14.05.2012)

  Å handle mat på markedet er noe helt annet enn å gå med handlevognen i Norge.Supermarkeder finnes i Juba, men markedet er der lokalbefolkningen handler. Å handle mat på markedet er noe helt annet enn å gå med handlevognen i Norge.

   

  Ikke bare er det mye, mye varmere, men utvalget er begrenset i et land hvor de fleste lever fra hånd til munn. Men trenger man en geitefot eller kumage til suppe er det lett tilgjengelig.

   

   

 • Jon Cunliffe og meg (Ketil Vaas) utenfor Redd Barna-kontoret.

  Ketil: En imponerende mann

  (10.05.2012)

  Alle som leser aviser og ser på TV i Norge vet om konflikten mellom Sudan og Sør-Sudan. Over 100 000 flyktninger har kommet over grensen til Upper Nile og over 25 000 til Unity, som begge er delstater i Sør-Sudan. Fyktningene kommer fra Nubafjellene og statene Sør-Kordofan og Blå Nilen,  som alle ligger i Sudan.

 • Mens jeg gikk langs Nilen i heten, tenkte jeg at det hadde vært artig å seile nordover på en gummimadrass.

  Ketil: Luftmadrass på Nilen

  (07.05.2012)

  Mens jeg gikk langs Nilen i heten, tenkte jeg at det hadde vært artig å seile nordover på en gummimadrass. Men så kom jeg på alle krokodillene, som kan bli opp til fem meter, og forkastet planen.

 • Ketil: Vanskelig å få endene til å møtes i Sør-Sudan

  (06.05.2012)

  Vi leser om Sør-Sudan i avisene hjemme i Norge og at grenseområdet mellom Sør- Sudan og Sudan bombes. Jeg er på jobb i hovedstaden i Sør- Sudan Juba en ukes tid og lurer på hvordan folk i byen klarer seg i disse tider. Svaret er enkelt: Folk har det fryktelig vanskelig.

   

   

 • Dollo_Ellen_drommeseng

  Ellen: Hvile og rekreasjon

  (12.03.2012)

  Flyplassen i Dollo Ado er en stripe med rød sand. Det er Redd Barna som har bygget flyplassen.Når det er 39,5 grader inni kroppen og 39,5 grader utenfor kroppen så kjennes det veldig varmt og utmattende – fra søndag til onsdag har jeg stort sett sovet – feber og trøtt. Sovekur  pleier jo å hjelpe mot det meste, men ikke helt denne gangen.

   

  <- Flyplassen i Dollo

   

   

 • Sånn ser iglohusene i Dollo Ado ut. Selvsagt er de bygd av pinner...

  Ellen: Halvveis og litt mer enn det

  (27.02.2012)

  Herr Flagger Mus ser veldig tøff ut.Herr Flagger Mus ser veldig tøff ut.Det er så varmt! Nå sitter jeg helt stille på en stol og klokka er snart 10 om kvelden – jeg renner bort i strie strømmer. Det er vanskelig å sove pga varme og jeg våkner mange ganger i løpet av natta og lengter etter en kald vinternatt. Det skal bli varmere i mars. Utesoving er heller ikke å anbefale, for her er det mye mygg som bærer både malaria og dengue. Dessuten er det temmelig fullt på utesengene, for vi er flere folk enn vi har rom til. Så jeg er heldig som har et rom.

   

  I dag skulle jeg skifte på senga fordi det lukta så vondt på rommet mitt. Jeg antok det var svett sengetøy som var stinkekilden. Da jeg tok av sengetøyet og skulle snu madrassen oppdaget jeg kilden. Noen hadde plassert en musefanger under senga mi! Musefangeren var et pappstykke med noe veldig klissete lim bestrødd med løk. Jeg visste ikke at mus var glade i det – trodde det var ost, men ost finnes ikke her. Bortsett fra løk så var limet fullt av døde insekter og en død mus! Da jeg sa fra til husmannen at jeg IKKE ville ha slike limfeller på rommet mitt og at det stinket og at den døde musa kunne ha ligget der lenge, så sa han at den ikke hadde ligget lenge, bare to-tre dager.

   

 • Her er jeg sammen med min nye venn.

  Ellen: Brev nr tre fra Dollo

  (16.02.2012)

  Her i dette landet har myndighetene leid ut jorda til andre land – som Kina og India for matproduksjon eller Holland for blomsterproduksjon. Alle de bøndene som hadde gårdene sine der før, har måttet flyttet. Kanskje fikk de litt penger eller kanskje fikk de land et helt annet sted der de måtte begynne helt på nytt. Det er jo litt rart å leie ut jorda si når man ikke engang har mat nok til sin egen befolkning.

  Les mer

Eldre innlegg