Blogg fra Markus i Kambodsja

 • Redd Barnas Markus Aksland forlater snart Kambodsja. Han tar med seg mange inntrykk og minner hjem til Norge.

  To tanker i hodet

  (02.11.2011)

  Så er tiden kommet til å si farvel til Kambodsja. Det gjør oss både glade og triste. Det skal bli godt å være sammen med familie og gamle venner, men trist å si farvel til nye bekjentskaper.

  Les mer

 • Smaken var utmerket; Deep fried children with cheese.

  Ja visst gjör det ont när knoppar brister

  (25.10.2011)

  I dag vil jeg gjøre Karin Boyes ord til mine: Ja visst gjör det ont när knoppar brister, varför skulle våren annars tveka? I går tok vi avskjed med de medarbeiderne som har jobbet for norske Redd Barna Kambodsja – og som ikke har fått en ny jobb i det nye ”Save the Children in Cambodia”.

  Les mer

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  På hodejakt med HR-sjefen

  (22.09.2011)

  I Kambodsja er vi i en intern brytningstid. Helt siden høsten 1988 har Redd Barna jobbet utrettelig for barns rettigheter i dette herjede landet. Fra 1.november 2011 går vi over i en helt ny fase. Norske og australske Redd Barna stenger – og som en fugl føniks oppstår Save the Children Cambodia.

  Les mer

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Kultur, konvensjon og kommunikasjon

  (07.09.2011)

  I arbeidet med å styrke barns rettigheter i Kambodsja hender det ofte at lokal kultur gjør arbeidet komplisert. Der Barnekonvensjonen understreker likeverd, legger den lokale kulturen vekt på hierarki. Når vi fokuserer på verdier som handler om innsyn og klar tale, kan samtalen fort dreie seg om ære.

  Les mer

 • rasmei kampuchea (2)

  Skryt

  (09.08.2011)

  Sitter med en kopp grønn te og hviler på Redd Barnas laurbær, mens jeg blar i de lokale avisene. Vi er på forsiden av Kambodsjas største avis, Rasmei Kampuchea. I går lanserte vi en liten bok som søker å dele våre erfaringer, våre resultater og våre feilsteg gjennom de siste ti årene, i arbeidet med å gi alle barn i Kambodsja tilgang på skole med kvalitet.

  Les mer

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Kambodsja kondolerer

  (25.07.2011)

  Sorgen og sjokket etter det som skjedde i på Utøya og i Regjeringskvartalet på fredag er sterk – og det er vanskelig å sitte så langt fra familie og venner når man trenger trøst og nærhet.

  Les mer

 • overleve1

  Overleve

  (06.07.2011)

  Jeg har nettopp truffet min landsmann Sivun Pen. Han kom til Norge som flyktning i 1991 og er nå bosatt på Sørlandet – hvor han jobber som lærer. Sivun er en av de som overlevde skrekkveldet til de tiltalte i sak 002.

  Les mer

 • firerbanden

  Sak 002

  (27.06.2011)

  I dag startet sak 002 i Røde Khmer tribunalet i utkanten av hovedstaden Phnom Penh.

  Les mer

 • basar

  Muffins for Redd Barna

  (20.06.2011)

  Redd Barnas viktigste inntektskilde er den økonomiske støtten vi mottar fra trofaste givere i Norge. Variasjonen er stor - fra basarbarn til norske hjørnesteinsbedrifter. Den gruppen som står for de største inntektene er fremdeles fadderne.

  Les mer

 • Jay

  De gamle er eldst

  (14.06.2011)

  Kambodsjas historie er voldsom. Overgrepene fra Røde Khmer mot egen befolkning står som kanskje det verste folkemordet i moderne tid. Og selv om Røde Khmer-tribunalet jobber så hardt de kan i en underlig politisk virkelighet for å dømme de mest skyldige – setter statsminister Hun Sen og hans krets av gamle Røde Khmer folk alle mulige hindringer i veien for at det kan bli et rettferdig rettsoppgjør.

  Les mer

Eldre innlegg